NEVREME NASTAVLJA DA PRAVI HAOS PO SRBIJI Detaljna junska prognoza donosi još nepogoda širom zemlje
Foto: Alo/Foto Alo, ilustracija

Danas od sredine dana pa do rane večeri veoma nestabilno uz česte grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode sa obilnom kišom, tučom/gradom i jakim sevanjem.

Najveća veovatnoća za jake i dugotrajne pljuskove se očekuje posle podne kada se lokalne nestabilnsoti budu spajale u veće olujne sisteme. Kako će padavine biti izrazito lokalnog karaktera postojaće oblasti gde ih i neće biti. Vetar slab, osim u zoni pljuskova kada na kratko može biti olujan.

Vreme za vikend

Za vikend, posebno u subotu nad nizijskom delom regiona ređe nestabilsnti uz pretežno sunčano i za koji stepen svežije vreme. Iznad brdsko-planinskog dela regiona i dalje vrlo nestabilno uz česte i jake grmljavisnke pljsukove kao i lokalne neopogode. Vetar i dalje uglavnom slab, osim u zoni pljuskova gde će na kratko biti olujan. U nedelju će se pljuskovi iz brdsko-planinskih predela polako širiti ka zapadu i jugopadu regiona, dok će u košavskom području na kratko biti nešto jačeg jugoistočnog vetra.

U subotu maksimum od +16 do +25 stepeni Celzujusa, dok će u nedelju biti bez veće promene.

Od nedelje će nad nama ponovo malo ojačati ciklon u višim slojevima atmosfere što će usloviti nov period veoma nestbilnog vremena. Tokom cele sledeće nedelje česta pojava grmljavinskih pljuskova i vremenskih nepogoda i to posebno u ponedeljak uveče i u utorak kao i u četvrtak posle podne i u petak. Za razliku od ovih nestabilnosti naredne nedelje će uz promenu visinskog stujanja one uglavnom dolaziti sa jugozapada.

Vreme sledeće nedelje

Temperature će u ponedeljak na istoku regiona na kratko biti oko +27 stepeni Celzijusa, dok bi zatim do kraja nedelje uglavnom bile od +15 do +24 stepena Celzijusa, što je malo ispod proseka.

U ovom momentu do oko 14.06. nema signala za stabilizaciju i jače otopljenje.

Danas ponovo vrlo nestabilno, za vikend bi nizije trebale imati kraći predah od nestabilnosti, a od nedelje ponovo svakodnevni grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading