MLADEN OBRADOVIĆ NA POLITIČKOM PROTESTU SA GEJ AKTIVISTOM Pavlović ga označio kao nasilnika, a sada sa njim širi nasilje prema državi
Foto: Alo/Alo!

Na protestu je juče pored Obradovića prisustvovao i nekadašnji predsednik Gej-strejt alijanse Lazar Pavlović, koji je istog tog Obradovića 2011. godine označio kao nasilnika.

- Parada 2009. godine nije mogla da bude održana u takvoj atmosferi. Prvo su rekli da će sprečiti Prajd po svaku cenu, pa onda 'Čekamo vas' - jasno je da je to bio poziv na fizičko nasilje, jer su Obradović i Obraz i ranije zastrašivali pozivima na nasilje, batinanje, čak i ubistva, rekao je Pavlović na suđenju Obradoviću pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Obradović je optužen za širenje mržnje prema gej populaciji pred otkazanu Povorku ponosa, zakazanu za 20. septembar 2009. godine, i za krivično delo izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje preti mu kazna od tri meseca do tri godine zatvora.


Obradović je u aprilu prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda u Beogradu tokom prošlogodišnje Parade ponosa, održane 10. oktobra 2010. godine.

Pavlović je naveo da je Obradović 2009. godine davao izjave objavljene u više beogradskih medija u kojima je najavljivao da će Obraz sprečiti najavljenu Povorku "po svaku cenu".

- Govorili su o paradi srama, izopačenosti... u odeljku 'perverznjaci' na sajtu Obraza navodi se da 'neće biti milosti, iskorenjivanju i krivičnoj odgovornosti'. Homoseksualnost je u Srbiji dekriminalizovana 1994. godine, a Srpsko lekarsko društvo je 2008. godine u dopisu Labrisu navelo da homoseksualnost nije bolest", rekao je tada Pavlović.

Ništa od navedenog nije sprečilo Pavlovića da se juče pojavi na takozvanom protestu protiv nasilja u subotu sa ženom i detetom!

 

 

Pavlović je još jednom dokazao da deo opozicije koristi sve što može da sruši vlast na ulici.

Mnogi se pitaju kako je to Lazar od otporaša i učesnika Parade ponosa odjednom postao porodični čovek. Pavlović se pojavio sa ženom i detetom. Još više čudi što na majicama imaju natpis "mama" i "tata".

Međutim, Lazar je do nedavno delio fotografije sa putovanja na kojem je bio sa dečkom i što je proklamovani podržavalac Gej parade. Poznato je i da je učesnik iste svake godine. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading