"DRAGI PRIJATELJI, IMATE SJAJNOG PREDSEDNIKA!" Peter Sijarto na srpskom jeziku poslao jaku poruku sa skupa "Srbija nade"
Foto: Printscreen/Prinstscreen

Ministar spoljnih poslova Peter Sijarto obratio se okupljenima na srpskom jeziku.

- Dobro veče dragi prijatelji Srbi. Čast mi je stajati pred vama, u ovom divnom gradu na ovom sjajnom mestu. Predstavljam narod koji vas Srbe smatra bratskim narodom. Čemu možemo da zahvalimo za to, tačnije kome? Vašem predsedniku, Aleksandru Vučiću. Dragi prijatelji imate sjajnog predsednika. Vaš predsednik uspeo je da iz istorijskom neprijateljstva sada imamo istorijsko prijateljstvo među nama. Oludkom vašeg predsednika, Srbija se prema mađarskoj zajednici u ovoj zemlji ponaša onako kako može da služi za primer u svetu. Uvek navijamo za Srbe. 

- Prijatelji, suočavamo se sa sličnim izazovima. Suočeni smo sa napdaima međunarodnog liberalnog sistema. Zašto nas napadaju? Zato što se Mađari i Srbi zalažu za sebe. Napadaju nas jer imamo jake lidere i želimo mir u Ukrajini i ne doprinosimo eskalaciji rata. Napdaju nas jer smo bliski porodičnim vrednostima. Napadaju nas što ne pristajemo da nam spolja diktiraju i zato što u obe zemlje postoje političke snage koje ne služe stranim interesima. 

- Ne mogu da prihvate da mi Srbi i Mađari sledimo svoj nacionalni put i uspešni smo. Ali mi se ne predajemo pred ovim nasrtajima, nastavićemo da gradimo snažnu Srbiju i snažnu Mađarsku. Što ste jači vi, bolje je i za nas. Podržavajte svog predsednika. Napred Aleksandre, napred Srbijo!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Jela

26.05.2023 22:37

Vučić će uvek imati punu podršku naroda!

Jela

26.05.2023 22:38

Vucic je svojom snagom voljom i željom pokazao koliko se zalaže za Srbiju.

Jela

26.05.2023 22:40

Peter je veliki prijatelj Srbije i Aleksandra Vučića!

Ema

26.05.2023 22:41

Hvala Petru koji je uvelicao Skup Srbija Nade svojim prisustvom!

Tata

26.05.2023 22:43

Jedno veliko i iskreno prijateljstvo Srbije i Madjarske.

Dejan

26.05.2023 22:44

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu imamo Madjare za prijatelje!

Ksenija

26.05.2023 22:45

Mađarski ministar spoljnjih poslova ima samo reči hvale za našeg predsednika.