MINISTAR VESIĆ: Danas javni poziv za finansijsku podršku opštinama i gradovima u primeni tehnoloških rešenja u saobraćaju
Foto: Tanjug/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Vesić je za TV Prvu precizirao da je za tu namenu izdvojeno 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Programom je predviđeno da lokalne samouprave ostvaruju pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 50 odsto ukupne vrednosti projekta, u maksimalnom iznosu od 15 miliona dinara.

„To znači da lokalne samouprave mogu da se prijave za sve projekte u oblasti bezbednosti saobraćaja, za uređenje raskrsnica ispred škola, kako bi se zaštitili đaci, za pametno upravljanje saobraćajem, za razvoj urbane mobilnosti“, rekao je ministar.

Vesić je dodao da se na taj način pruža dodatni doprinos lokalnim samoupravama kako sprovele projekte u toj oblasti.

Poručio je da se mora uraditi više za povećanje bezbednosti u  saobraćaju jer je Srbija zemlja u kojoj 30 odsto više ljudi, nažalost, mahom mladih, gine u saobraćaju u odnosu na EU.

„Moramo da uradimo više i moramo da radimo na edukaciji ljudi da više vode računa o svojim i tuđim životima“, poručio je Vesić.

On je pozvao sve lokalne samouprave da se što pre prijave na konkurs, imajući u vidu da će Ministarstvo prijave razmatrati dok se ne potrože predviđena novčana sredstva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading