ŠEŠELJ PREDLOŽIO ŠTA URADITI MONSTRUMIMA Ovde se mora društvo zaštititi od pojedinca, neka razmišljaju celog života o zločinu koji su počinili
Foto: Printscreen TV Pink

- I jedan i drugi (Kosta K. i Uroš Blažić) da budu smešteni u specijalnu psihijatrijsku ustanovu, negde van Beograda. Tamo bi bili specifični uslovi za baš takve, za koje se nadamo da nikada neće izaći sa tog medicinskog tretmana - kazao je Šešelj.

Lider radikala predlaže da se formira specijalna državna psihijatrijska komisija koja bi svake godine preispitivala odluku o tome da ta lica budu upućena u tu ustanovu.

- Među ozbiljnim psihijatrima ne može biti nijednog koji bi došao do zaključka da oni više nisu opasni po okolinu - rekao je predsednik SRS za jutarnji program Happy TV.

Šešelj kaže da Uroš Blažić i Kosta K. nemaju pravi motiv jer su ubili više ljudi.

Ističe i da se zakon o specijalnom nadzoru nad psihičkim bolesnicima koji su opasni po okolinu mogu retroaktivno primeniti jer se polazi od pretpostavke da su doneti u korist obolelog.

- Ovde se mora društvo zaštititi od pojedinca. Neka razmišljaju celog života o zločinu koji su počinili - izjavio je Vojislav Šešelj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vojvoda Putnik

08.05.2023 14:53

Ko će da nadzire tebe? Ti si svojim huškanjem na mržnju i najviše kriv za ovu tragediju Srbije.