NAŠMRKANI MILANOVIĆ: Nije bilo etničkog čišćenja Srba
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

A što se tiče nebuloza, čuli smo ih od Milanovića napretek. Poslednju, kada je ničim izazvan izvređao Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Srbe, Srbiju i sve one koji su njegovi sunarodnici zverski pobili.

Milanović je tako, komentarišući posetu premijerke Srbije Ane Brnabić Zagrebu, rekao da ona „nije kreator“, već „portparol i kurir Vučića“, a Srbiju je pozvao da promeni odnose prema Rusiji i da Hrvatskoj dostavi spisak ubijenih.

- Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, o genocidu. E, dosta više! - rekao je Milanović na sindikalnom skupu u Zagrebu.

UMEŠAO I RUSE

U izjavi novinarima ponovio je da „Srbija mora da prekine ovakve odnose s Rusijom“ i da „Srbija mora da kaže gde je, s obzirom na to da je prošlo godinu dana od rata u Ukrajini“.

Za Srpsko narodno veće (SNV), na čijem je čelu Milorad Pupovac, tvrdi da ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Smeta mu, kazao je, da sluša Pupovca u parlamentu kada govori o etničkom čišćenju. Tvrdi da to smeta svakog umerenom Hrvatu, a Pupovca je pozvao da, kako je naveo, ne lupeta više. Od najavljene posete premijera Andreja Plenkovića Subotici, krajem juna, Milanović kaže da ne očekuje ništa.

- Da bi se nešto suštinski promenilo u Beogradu, potrebno je da se tamo promene temelji politike. Ne možeš proći s pričom da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju. Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom u ovom trenutku, za pet-deset godina, ko zna... Pa Plenković i njegov ministar su 17. januara prošle godine pozivali Putina u Zagreb, ludi ljudi! - napao je usput i premijera Hrvatske, s kojim je dugo u žestokom sukobu zbog kojeg su tamošnji mediji napisali da su „obojica zreli za ludnicu“.

NIJE PRVI PUT

Hrvatski predsednik, inače, ima dugu istoriju čudnih, ali i kontradiktornih izjava zbog kojih je Plenković verovatno i upotrebio reč „šmrkanje“, govoreći o njemu. Desi mu se tako da u dva-tri dana u javnost plasira potpuno različite izjave, a omiljene teme su mu odnosi sa Srbijom, predsednik Aleksandar Vučić, Amerika, Evropska unija, Vladimir Putin i Rusija...

Skandal sa zastavom tzv. velike Albanije

Još jedan skandal u koji je umešan Milanović dogodio se pre nekoliko dana u Zadru. Tada je posetu predsednika Hrvatske i Albanije, Zorana Milanovića i Bajrama Begaja, zadarskom naselju Arbanasi, gde žive Albanci, obeležio incident tokom kojeg je nekoliko dece u albanskim narodnim nošnjama razvilo zastavu takozvane velike Albanije.

Kako navode hrvatski mediji, prvobitno je izbio skandal zbog izostanka čelnih ljudi gradske i županijske vlasti, koji su po svaku cenu hteli da izbegnu Milanovića, a potom je u dvorani samostana školskih sestara franjevki u Arbanasima u trenutku intoniranja albanske himne razvijena pomenuta zastava.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading