Ministar Jovanović ugostio devojčice iz IKT sektora u zgradi Vlade RS
Foto: Printscreen/Foto: Marina Jančević

U susret Međunarodnom danu devojčica u IKT sektoru, ministar informisanja i  telekomunikacija, Mihailo Jovanović, ugostio je devojčice iz OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda, u zgradi Vlade Republike Srbije.

Ove godine Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru obeležava se 27. aprila. Međunarodna unija za telekomunikacije UN objavila je ovogodišnju temu, Digitalne veštine u svakodnevnom životu.

Dan devojčica u IKT sektoru ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesovanjima i talentima.

Ministar Jovanović je izrazio zadovoljstvo što iz godine u godinu kontinuirano raste broj devojčica zainteresovanih za razna zanimanja u IKT sektoru i zaključio da su upravo ovakvi događaji prave prilike da se dodatno ohrabre, motivišu i donesu konačnu odluku za rad u jednom od najperspektivnijih sektora današnjice. 

Udruženje poslovnih žena Srbije, 13. godinu za redom, je organizator Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru, u Srbiji.

Prethodnih godina institucionalnu podršku pruža Vlada Republike Srbije, na čelu sa predsednicom Vlade, gospođom Anom Brnabić kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom manifestacije. Pored predsednice Vlade, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo turizma i omladine, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, UN Women, GIZ, CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, ITU Međunarodna unija za telekomunikaciju,  EU SME Week.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading