MINISTAR VUČEVIĆ: Napad na Jovanovića 38. napad na Srbe na KIM ove godine
Foto: Printscreen/Foto: Screenshot Insajder

"Prvo smo čuli priču da niko nije pucao, da ne znaju šta se desilo, sad su došli do toga da su oni priveli svoja četiri policajca za pucanje. Imali smo prvo izjavu KFOR-a da ni oni ne znaju da je kosovska policija pucala, da bi oni nakon 24 sata obavestili Vojsku Srbije da imaju saznanja da je kosovska policija pucala na Milana Jovanovića", rekao je Vučević na TV Pink.

Dodao je da su Srbi na KiM sa razlogom ljuti i ozlojeđeni zbog svega što im se dešava, ali da su pre svega uplašeni za svoju bezbednost i bezbednost svojih ukućana.

On je naveo da međunarodna organizacija ćuti na sve što se dešava na prostoru KiM, kao i nevladine organizacije u centralnoj Srbiji koje se bave ljudskim pravima i slobodama.

Vučević je pitao EU koliko još treba vremena da se formira Zajednica srpskih opština i šta će biti sa sporazumima za koje su dali garanciju da će biti sprovedeni.

On se osvrnuo i na jučerašnju posetu Sjenici gde je odao počast vodniku Ivanu Vasoviću koji je poginuo u 24. godini na Košarama i posetio porodicu Vasović.

Vučević je istakao da je Srbija posvećena očuvanju mira i izrazio želju da ni jedna porodica u Srbiji ne prođe kroz to kroz šta je prošla porodica Vasović, ali ni da se zaboravi niti "da padne sena na žrtvu koju su podneli heroji sa Košara". "Da ne zaboravimo te ljude koji su dali život za Srbiju. I zato sam ponosan što je predsednik Vučić vratio kulturu sećanja, na sve te ljude koji su se žrtvovali za našu zemlju", rekao je Vučević.

Vučević je pozvao sve građane da 22. aprila dođu na aerodrom u Batajnici da prisustvuju smotri vojne tehnike i dodao da će to biti najveća prezentacija svega onoga što Vojska Srbije ima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading