„DANAS“ NOVINARE „ALO!“ PROGLASIO ZA NACISTE Opozicioni tabloid nam nacrtao metu na čelu
Foto: Printscreen/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dnevni list Alo!, a samim tim i svi novinari iz našeg medija, prikazani su u novoj i, malo je reći, skandaloznoj Koraksovoj karikaturi kao nacisti. A pomenutu karikaturu je objavio opozicioni tabloid „Danas“, koji svakodnevno tvrdi da, kako nas oni nazivaju, prorežimski mediji vode hajku protiv tog lista.

Naime, na pomenutoj karikaturi dnevni list Alo! i predsednik Vučić su prikazani kao Helga i her Oto Flik, čuveni likovi iz serije „Alo, alo“. Na stranici „Danasa”, lista koji se predstavlja kao bastion nezavisnog i profesionalnog novinarstva kojima je novinarski kodeks Sveto pismo, Helga u ruci drži novine, na kojima se jasno vidi logo našeg lista, i vulgarno zavodi Flika. Poznata scena iz čuvene serije ovoga puta je upotrebljena u pokušaju da se ponize šef države i novinari jednog dnevnog lista.

Iako Alo! nikada nije krio da podržava politiku koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jasno je da smo samo iz tog razloga napadnuti na brutalan način, čime nam je po ko zna koji stavljena meta na čelo. Još je interesantnije to što, iako Alo! podržava Vučićevu politiku, naše novine ni izbliza nisu opsednute šefom države kao „Danas“, što je pre nekoliko dana potvrdila i premijerka Ana Brnabić koja je iznela podatke da je Vučić bio na neverovatnih 85 odsto naslovnih strana tog istog „Danasa“, a u istom periodu na 40 odsto naslovnica našeg lista. Kada vidimo ove podatke, pomislimo da oni u suštini duplo više podržavaju predsednika u odnosu na nas.

No, šalu na stranu… Zamislite samo šta bi se desilo da je ovu karikaturu objavio Alo!, a da su u glavnim ulogama opozicioni mediji i neki od lidera opozicije ili možda tajkun u čijem su vlasništvu. Pa dosad bi se oglasilo nekoliko ambasadora i nekoliko desetina „nezavisnih“ analitičara, dok bi opozicija u Skupštini Srbije zahtevala da se to stavi na dnevni red. Dnevni list Alo! doduše nema potrebu za ovakvim reakcijama, jer imamo čitaoce koji nam veruju, a to je naposletku najvažnije.

Novinarka Ljiljana Smajlović je juče prokomentarisala ovaj napad na predsednika Srbije i naš list.

„DANAS“ NOVINARE „ALO!“ PROGLASIO ZA NACISTE Opozicioni tabloid nam nacrtao metu na čelu

Alo

 

 

- Karikatura je bedna, iz serijala „Svi koje mrzimo su Hitler“ - istakla je ona.

Mario Spasić, generalni sekretar Antikorupcijskog saveta Transparentnost, poručio je juče da „oni koji druge prozivaju da su nacisti zapravo su sami nacisti“.

„DANAS“ NOVINARE „ALO!“ PROGLASIO ZA NACISTE Opozicioni tabloid nam nacrtao metu na čelu

Transparntnost

 

 

- Svi ovi koji pljuju Vučića direktno lažu i izvrću činjenice, sve u nameri da sami sebe amnestiraju. I kukaju i biju. Dakle, polusvet koji druge nacistima nazivaju treba gledati sa gađenjem sve dok se ne unormale i ne prestanu da vređaju i da lažu. Danas, Nova S, Nova, N1 i njima slični sebe smatraju za elitu, a zapravo su manipulatori koji ne zaslužuju pomen, čak ni prezir. Zbog njih svi moraju biti samo bolji, jer napadi bez razloga i laži jesu najozbiljniji motivator za bolju Srbiju - poručio je on.

Juče napali i premijerku!

Na naslovnoj strani „Danasa“ i juče je osvanula sramna karikatura, a na njoj se našla premijerka Srbije Ana Brnabić. Crtežom se aludira da se ona pretvorila u lidera SRS Vojislava Šešelja. Postavlja se pitanje zašto je premijerka upoređena s Vojislavom Šešeljom - da li je to zbog analize medija koju sprovodi i koja ih je zabolela? Da li je to radikalsko po mišljenju „slobodnih“ medija?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading