KURTI SPREMA TEROR NAD SRBIMA UOČI VASKRSA! Planira najmasovnije prisustvo policije i pripadnika tzv. KBS na ulicama severnih gradova KiM
Foto: EPA/Alo ilustracija

Oni su dobili jasno razrađeni plan koji obuhvata pokrivanje svih strateških tačaka na severu, a tu se pre svega misli na mostove, magistralne puteve, brda uz administrativnu liniju, deo jezera Gazivode i branu. Sve ovo deo je plana B, odnosno, akcije „Čistač“ čiji je krajnji cilj proterivanje Srba sa Kosova i Metohije.

Pojačanim prisustvom naoružanih specijalaca, kojima će se u jednom trenutku pridružiti i pripadnici tzv. KBS, Kurti želi da isprovocira reakciju lokalnih Srba, što bi mu poslužilo kao povod za akcije hapšenja i progona srpskog stanovništva koje odbija da glasa na ovim izborima.

Plan B, kao što smo pisali, sadrži tri faze, a prva je već počela hapšenjem srpskog lekara na Jarinju, zabranom takmičenja srpskih sportskih kolektiva i napadima na pravoslavne verske objekte. Hapšenjem uglednih Srba, Aljbin Kurti srpskom narodu želi da pokaže svoju surovost, ali i da im pošalje poruku - budite dobri ili ste vi sledeći.

Tako je prištinski sud u subotu uveče lekaru Nikoli Todoroviću, koji je priveden na Jarinju, odredio meru pritvora u trajanju od mesec dana zbog optužbe da je navodno napao policajca.

- Ponudili smo jemstvo, ali sudija nije htela to da prihvati. Todorović je školovan čovek, uvažavan doktor u Beogradu, nije kriminalac, nije ranije bio osuđivan, nije vođena istraga protiv njega. Zašto se ovo desilo, stvarno ne znam - rekao je advokat Delević.

KURTI SPREMA TEROR NAD SRBIMA UOČI VASKRSA! Planira najmasovnije prisustvo policije i pripadnika tzv. KBS na ulicama severnih gradova KiM

TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

 

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun rekao je da se pojačava teror pripadnika specijalnih parapolicijskih jedinica Prištine nad Srbima na KiM, pogotovo nad decom.

On je rekao da Priština namerava da izvrši kompletnu militarizaciju severa KiM, odnosno da zauzme sever, ne samo sa specijalnim parapolicijskim jedinicama, već i sa tzv. vojskom.

- To je nešto što stvara potencijal da imamo najozbiljniju krizu do sada na severu, jer je srpski narod poručio da to više neće trpeti. Moguće je da se teror nad Srbima intenzivira pred izbore koje je Priština zakazala na severu ili pred predstojeće praznike, jer se Priština ponaša nepredvidivo - rekao je Drecun.

Da je gomilanje specijalnih policijskih snaga Prištine počelo na severu pokrajine, svedoči i Slobodan Đ. iz jedne srpske severne opštine. On za Alo! kaže da specijalci, naoružani do zuba i sa fantomkama na glavama, presreću lokalno stanovništvo, pretresaju automobile i pešake.

- Parkirali su džipove ispred kapije od dvorišta i tu su ostali pet sati. Sve vreme motori su im radili, a onda su jedno vreme turirali kao da su želeli da nas zaplaše. Otac je bio u dvorištu i zamolio ih je da se malo pomere jer se deca plaše, a jedan od policajaca je rekao da nemamo razloga da se plašimo jer nas oni čuvaju. Zamislite, čuvaju nas oni koji nas tuku, maltretiraju, koji nam hapse lekare. Mislim da su oni već počeli da sprovode taj plan B - kazao je Slobodan Đ. sa severa KiM.

Naši dobro obavešteni izvori iz Prištine kažu da je drugom fazom obuhvaćena predizborna tišina, ali i sam izborni dan. Za 23. april Kurti sprema najmasovnije prisustvo policije i pripadnika tzv. KBS na ulicama severnih gradova. Treća faza predviđa „čišćenje“ severa od Srba, ali i udarac na srpske institucije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading