MINISTAR SELAKOVIĆ: Vučićević nije žrtva, već simbol slobodnog mišljenja i govora
Foto: Tanjug/Tanjug

 

Kada plaćenički mediji i novinari koji po zadatke idu po stranim ambasadama, sami vređaju ili prenose uvrede drugih na račun predsednika države, njegove dece, najbližih saradnika, onda je to sloboda govora i izražavanja. Tada se podrazumeva da oni to moraju da trpe, jer su pod okom javnosti, jer su to što jesu.

Tada su pravo i pravda i demokratija da smo svi isti pred očima građana, na strani onih koji najgore uverede iznose. Ali zato, kada neko samo zato što podržava politiku A. Vučića, i ima hrabrosti da stvari naziva pravim imenom, onda se on postavlja na stub srama i biva obeležen kao najgori zločinac.

Oni koji su Dragana Vučićevića nazivali najpogrdnijim imenima, jer je bio čovek koji je uvek smeo da stane iza svojih dela i reči, napravili su od njega, ne žrtvu, već simbol slobodnog mišljenja i govora. Iako ne podržavam njegovu odluku da ude u zatvor, on svojim postupkom ukazuje na nepravdu.

Jasno pokazuje onima koji se po Briselu šetaju proklamujući slobodu govora i demokratiju, da ta sloboda nije za sve ista. Ona posebno ne važi za nekoga ko pokazuje, kao što to čini D. Vučićević, koliko je Srbija napredovala u poslednjih 10 godina, koliko je otvoreno radnih mesta, izgrađeno kilometara autoputeva, povećane penzije...  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading