ZAHVALNICA IZ PRIŠTINE: Premijer lažne države svim srcem uz Đukanovića  - Kurtijeva podrška za brata Mila
Foto: YouTube printscreen

Braća po mržnji prema Srbima, braća po kriminalu i korupciji... Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti otvoreno je podržao crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, koji brani tron, iako je sva prilika da će sutra, posle 30 godina vladavine, tokom koje je stvorio najkriminalniju i najmafijaškiju državu u Evropi, morati da siđe sa vlasti. Ipak, kako se bliži drugi krug izbora, protiv Jakova Milatovića, s kojim izlazi na crtu, poteže poslednje adute. A jedan od njih izgleda je i Kurti (prema svecu i tropar, što bi narod rekao).

- S međunarodnog aspekta, trenutno najviše zabrinjavaju predsednički izbori u Crnoj Gori. Zaista sam zabrinut zbog tih izbora. I zato što sam ja odatle, ali i zato što će se, ako pobedi protivkandidat aktuelnog predsednika, otvoriti put nestanku crnogorske nacije - kazao je Kurti na TV Klan Kosova.

ZAHVALNICA IZ PRIŠTINE: Premijer lažne države svim srcem uz Đukanovića  - Kurtijeva podrška za brata Mila

tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

 

Nije propustio Kurti, naravno, da pomene ni Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), čije su mu svetinje na Kosovu i Metohiji i inače godinama trn u oku.

- Pobeda bilo kog drugog, prosrpskog i proruskog kandidata, imajući u vidu i parlamentarne izbore u junu i predstojeći proces popisa, označiće sledeću pobedu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. I, kao posledica toga Crna Gora može da nastavi da bude Crna Gora kao državna struktura, ali će crnogorski narod ostati manjina u sopstvenoj državi i prestati da bude Crna Gora kakvu poznajemo - jadikuje Kurti, pružajući svom bratu Milu svu moguću podršku.

E sad, da li će mu ta podrška pomoći ili odmoći, procenite sami...

Ističe Kurti i da je zabrinut, jer je Crna Gora navodno sada zemlja tolerancije, a pobeda prosrpskog, proruskog kandidata ohrabriće, kaže, Kremlj, pošto je to upravo ona vrsta pobede koja je Rusiji i Srbiji potrebna u regionu, da ne bude teritorijalne povezanosti Albanije i Hrvatske.

Ako je time hteo da kaže da strepi da bi poraz Đukanovića onemogućio (ili bar usporio) projekat velike Albanije, onda je potpuno u pravu. I neka je tako, dodali bismo...

Halucinacije na sve strane

Tokom čitave kampanje, a posebno pred drugi krug, Milo Đukanović koristio je istu retoriku kao Aljbin Kurti. Iako se bori sa otvoreno prozapadnim kandidatom Jakovom Milatovićem, Milu su se na sve strane priviđali „Vučićev uticaj“, „srpski svet“, „duga ruka Putina i Kremlja“, „kandidat SPC“ i slično...

Vetar u leđa stiže i iz Zagreba

„Povijesni izbori u Crnoj Gori, Vučić umesto klasičnog četnika mudro nudi jednog s Oksforda...“.

Ovo je naslov teksta na zagrebačkom portalu Direktno, koji se, očigledno, uključio u kampanju za predsedničke izbore u Crnoj Gori na strani Mila Đukanovića. Smešno, naravno, sve to zvuči, ali računaju autori prljave kampanje na ono čuveno: ako prođe - prođe.

- Vlasti u Srbiji nisu se javno uključivale u predsedničke izbore u Crnoj Gori, no Vučićev SNS pre prvog kruga izbora tajno je dao vrlo jasne instrukcije stranačkim aktivistima zaduženim za Crnu Goru, da se putem partijskih aktivista, poslovnih ljudi, a naročito putem SPC, osim lidera prosrpskog Demokratskog fronta Andrije Mandića, snažno podrži i predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović - piše zagrebački portal, u stvari, koristeći matricu teksta koji je nekoliko dana pre toga objavila podgorička „Pobjeda“, list pod punom kontrolom Mila Đukanovića.

Rezultati prvog kruga izbora

1. Milo Đukanović   35,2%

2. Jakov Milatović    29,2%

3. Andrija Mandić    19,3%

4. Aleksa Bečić  10,9%

* u drugom krugu pobeđuje kandidat koji dobije više glasova, bez obzira na izlaznost

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading