Mala L. P. (8) se plaši čak i dobrih ljudi: Svaki dodir i glas za nju su stres!
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Kako Alo! nezvanično saznaje, oporavak devojčice je otežan zbog godina zanemarivanja i zapostavljanja, ali, s obzirom na sve što je prošla i u kakvom je stanju stigla u bolnicu u Tiršovoj, lekari su zadovoljni tokom lečenja.

- Da, ona se oporavlja, ali sve što se oko nje dešava je za nju veliki stres, kako fizički, tako i psihički. Svi zaposleni tamo žele da je maze, da je vide, a za nju je čak i to stres, jer ona za ceo život nije videla toliko ljudi koliko ih je videla u poslednjih nekoliko dana, da ne pominjemo da nije doživela toliko pažnje - kaže izvor Alo!.

Kako dodaje, tužno je to što se ona pribojava i svakog dodira kada neko krene da je pomazi, da joj nešto pruži, pridrži, da lek.

- Ona je pod tolikim stresom da se trza na svaki potez, da li očekuje udarac, ili je samo prenapeta, ne znamo, no, tako je. Nije navikla ni na čije pokrete. Pokušavala je i sama da hoda, ali zbog slabosti to za nju nije moguće. Takođe, verovatno zbog promene sredine, ona je počela da kašlje - kaže naš izvor.

Kako je za Alo! objasnio čuveni pedijatar dr Saša Milićević, za devojčicu je ogroman fizički stres suočavanje sa klicama s kojima se ranije nije susretala.

- Koliko god da je ona živela neuslovno i u prljavštini, ona godinama nije bila u kontaktu sa tim bakterijama i klicama koje nose drugi ljudi, jer, koliko smo mogli da čujemo, ona je bila u kontaktu samo sa tim (takvim kakav je) ocem, ali to nije dovoljno da se izgradi imunitet. Zato je za njen organizam veliki stres i to što svi dolaze sa svojim bakterijama. Zato preti opasnost da se ona razboli, jer za nju te uobičajene bakterije, klice, mogu da budu ubitačne.

Inače, njen otac i mučitelj, Uroš Pašajlić (38) koji se tereti za nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje deteta, kako saznajemo, prebačen je u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora, poznatijeg kao CZ.

Mala L. P. (8) se plaši čak i dobrih ljudi: Svaki dodir i glas za nju su stres!

Foto: Alo!

 

- On je u sobi sa više pritvorenika, ponaša se normalno i apsolutno nema nikakvih problema kada je reč o njemu i njegovim cimerima - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Pašajlić je saslušan u četvrtak u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u kojem se, podsetimo, branio ćutanjem, a naveo je da se duže vreme drogira i da pije.

- Pritvor mu je određen s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegovih posledica doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka - objasnio je izvor iz policije. M. J. M.

SVE INSTITUCIJE NA PROVERI

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je pokrenuo hitan postupak kontrole više institucija povodom ovog slučaja, a do sada je, kako je rekao, dobio obaveštenje samo iz Doma zdravlja „Zvezdara“ u kojem se navodi da devojčica nikada nije bila u tom domu zdravlja, nije evidentirana, niti vakcinisana.

Mala L. P. (8) se plaši čak i dobrih ljudi: Svaki dodir i glas za nju su stres!

Foto: Tanjug

 

Očekuje se izveštaj od Doma zdravlja „Palilula“ gde je prethodno devojčica boravila. Zaštitnik kaže da je 15 dana rok do kojeg nadležne institucije treba da odgovore. Prema njegovim rečima, činjenica je da devojčica nije išla u školu, ali lokalna samouprava je dužna da, kada dete treba da krene u školu, do kraja februara obavesti školu, a škola je dužna da, u slučaju da dete nije upisano, 15 dana pre nego što počne nastava, obavesti jedinicu lokalne samouprave.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading