MILO PROPADA I SRBIJU NAPADA: Skandalozna retorika predsedničkog kandidata DPS
Alo

Milo Đukanović, trenutni šef crnogorske države i predsednički kandidat DPS-a, ponovo je brutalno napao Srbiju, i to u finišu kampanje za predsedničke izbore u Crnoj Gori, koji će biti održani 2. aprila.

Ovoga puta on je Srbiju optužio da pokušava da vlada zemljama regiona.

- Na Zapadnom Balkanu je replika onoga što Rusija želi da uradi u svojoj regiji. Na Balkanu sada imamo pokušaj pravljenja srpskog sveta kao neku vrstu produžetka ruskog sveta u ruskom regionu, i kao što oni pokušavaju da vrate uticaj koji je Sovjetski Savez imao, to isto radi i Srbija. To su retrogradne politike, one ne žele da vladaju svojim zemljama, one žele da vladaju nacijama. To vidimo u regionu gde Srbija pokušava da vlada Crnom Gorom, pokušava da vlada Bosnom i Hercegovinom, Kosovom i Severnom Makedonijom. I rekao bih da, nažalost, ta politika još nije dobila adekvatan odgovor naših zapadnih partnera - poručio je Đukanović, a preneo Glas Amerike na srpskom jeziku.

Rezultati prvog kruga

Milo Đukanović je u prvom izbornom krugu osvojio 119.673 glasa (35,37 odsto), a Jakov Milatović 97.858 glasova (28,92 odsto) birača koji su izašli na izbore. Izlaznost je bila 64,06 odsto.

 

MILO PROPADA I SRBIJU NAPADA: Skandalozna retorika predsedničkog kandidata DPS

Vladimir Pavićević

 

Politikolog Vladimir Pavićević za Alo! poručuje da je Milo potpuno izgubio kompas.

- On sada napada Beograd, ali za svoj politički krah optužuje i Vašington, i Pariz, i Brisel i Berlin. Misli da će mu iz Beograda pomoći podrška Sonje Biserko i Žarka Koraća, a zanemaruje da mu podrška tih ljudi donosi minus što se tiče broja glasova. Suština je da je Milo ostao bez uporišta i u Crnoj Gori i van Crne Gore, i sada ide okolo da kao tužibaba ogovara svoje protivnike u Crnoj Gori i zvaničnike drugih država. U nedelju idemo ka punom razvlašćivanju Mila Đukanovića i tad kreće postđukanovićevska era crnogorske politike - istakao je on.

Ko je uz Jakova?

Jakova Milatovića su podržale sve stranke pobedničke koalicije iz avgusta 2020:Demokratski front, Demokrate, Prava, kao i Ujedinjena Crna Gora i koalicija Crno na bijelo, koju čine stranke okupljene oko GP Ura.

MILO PROPADA I SRBIJU NAPADA: Skandalozna retorika predsedničkog kandidata DPS

Foto: Printscreen

 

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, komentarišući izjavu Đukanovića, poručio je da ovo nije ništa novo ni iznenađujuće.

- Đukanović nastavlja da nastupa s antisrpskih pozicija i svaku svoju kampanju, kako danas tako i dvadeset godina unazad, temelji na mržnji prema srpskom narodu, prema državi Srbiji, ali i prema srpskom rukovodstvu. Ipak, čudi me to od njega kao, mogu slobodno reći, iskusnog političara jer su ga upravo takve pozicije i takve politike i porazile na svim izborima poslednje tri godine, od onih parlamentarnih preko izbora u Podgorici i u svim gradovima. Siguran sam da to nije mudra politika, ali njegovo istrajavanje na sopstvenim greškama nama donosi samo nove uspehe i nove pobede. Mislim da gospodin Đukanović nema apsolutno nikakve šanse na izborima u nedelju i smatram da svi mi, svidela se nama politika Jakova Milatovića ili ne, treba da glasamo protiv Đukanovića jer ćemo se sutra lakše obračunati sa bilo kojim drugim političkim protivnikom koji bude radio na štetu srpskog naroda nego sa Đukanovićem, koji je svu svoju vlast temeljio na mafiji i kriminalu - rekao je on za Alo!.

Ko podržava Mila?

Kandidaturu Đukanovića su podržale stranke, tradicionalni partneri njegovog DPS - SDP, LP, članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, kao i grupa intelektualaca iz regiona među kojima su Sonja Biserko, Nenad Čanak, Davor Đenero, Veljko Bulajić...

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Doda

31.03.2023 08:39

Ne vezano za izbore u Crnoj gori, pa kako teroristi, satanisti tj antiHristi, srbomrsciČanak i BiSerko intelektualci? Pa to su sluge zapada, satanista, genocidaš, zločinaca!