HIT Ministar privrede koji se zalaže za hitno uvođenje sankcija Rusiji ima novi poduhvat - Basta pravi stranku, članove juri po Instagramu!
Foto: Promo/Rade Basta - Instagram

Basta pegla odelo pre sastanka, Basta čita u negližeu, Basta mazi prase, Basta jede prase, Basta boksuje, Basta naočarima prikriva podočnjake… Ne, nije reč o novom influenseru koji želi da pridobije više pratilaca na društvenim mrežama, reč je o ministru privrede Radetu Basti, koji očajnički pokušava da pronađe svoje mesto pod suncem na političkoj sceni Srbije.

Neki bi rekli da pokušava da izađe iz senke svog partijskog šefa Dragana Markovića Palme i koalicionog šefa Ivice Dačića… A te senke nisu male…

Naime, čim je Basta shvatio da je evropejac, ekspresno je zatražio da Srbija uvede sankcije Rusiji, a sledeći njegov korak bi mogao biti osnivanje stranke, o čemu je govorio u intervjuu za jedan opozicioni list.

- Javnost će blagovremeno biti obaveštena. Ako se odlučim na taj korak, pokret će se zvati Evropski put Srbije i izaći ću na izbore na svim nivoima - poručio je član Jedinstvene Srbije, koja je u koaliciji sa SPS-om. Basta takođe tvrdi da su njegovi proevropski stavovi poznati Dačiću i Palmi.

Aktuelni ministar privrede svoj „politički proboj“ i pridobijanje simpatizera za političku organizaciju pokušava da izvršu putem društvene mreže Instagram. Pratioce nije imao, ali je taj problem ubrzo rešio po ugledu na folk pevačicu Daru Bubamaru, kupovinom lažnih pratilaca, o čemu je Alo! pisao.

Tako je preko noći broj onih koji prate Bastu sa 4.500 skočio na 171.000, a zanimljivo je da je većina njegovih pratilaca iz daleke Azije, ali i Rusije, kojoj Basta želi da uvede sankcije… U međuvremenu mu je nekoliko hiljada pratilaca nestalo, te je juče taj broj iznosio 133.000. Ali kod Baste su ti brojevi izuzetno promenljiva kategorija…

A na nalogu na Instagramu Radeta Baste ima svega, što bi rekli - od Silvane do Nirvane… On se na toj društvenoj mreži zalaže za ulazak Srbije u EU, nada se prekidu rata u Ukrajini, bori se za očuvanje pozorišta „Boško Buha“, podržava Jakova Miltovića…

No, s obzirom na to da je ministar privrede svestran čovek, on se slika ponekad sa živim prasićima, ponekad sa reš pečenim… A da Basta voli životinje, jasno je i po slikama s konjima, kravama… Ali pošto ministar privrede ima dušu, voli i da predahne, te se u negližeu lati dobre knjige, i to objavi na svom nalogu na Instagramu, uz poruku:

„Posle napornog dana i rada na selu, trčanje šest kilometara i mali odmor uz knjigu.“

Značajna Erina podrška

Pre nego što je počeo da se bavi ratom u Ukrajini i borbom za Evropsku uniju, Basta je pokrenuo akciju „Žene su zakon” da bi osnažio žensko preduzetništvo. No, ni ta njegova akcija nije prošla bez skandala, te su mediji pisali da je praktično pljunuo na sve žene, s obzirom na to da se javno hvalio da je kampanju podržao i narodnjak Era Ojdanić, lascivni i vulgarni zabavljač, poznat, između ostalog, i po tome što peva pesmu „Menjam žene kao kravate“, ali i po samohvalisanju po rijaliti-programima da je bio i s mnogo mlađim devojkama, maltene s maloletnicama…

Valjda zna šta radi

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović izjavila je da nije stigla da pročita izjavu Radeta Baste da će možda da formira svoju političku organizaciju, dodajući da „ako je to njegova odluka, onda pretpostavlja da je dobro promislio o njoj, a moguće je da je to neka medijska špekulacija“.

- Basta je dovoljno zreo i odgovoran da sam proceni kojim će putem ići. Ako je tako rekao, onda je verovatno procenio da tako i treba - rekla je ona za Radio-televiziju Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading