Mirović i ministarka Putrih o unapređenju saradnje AP Vojvodine i nemačke pokrajine Hesen
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

 

Predsednik Mirović izjavio je da je treći susret sa ministarkom Putrih veoma značajan i da predstavlja još jedan korak ka unapređenju odnosa dveju pokrajina.

„Jedna od najkonkretnijih oblasti za saradnju jeste zaštita životne sredine, investiranje u fabrike za proizvodnju pijaće vode, prečistače otpadnih voda i druga postrojenja koja se tiču zaštite životne sredine, što je jedno od najvažnijih pitanja za nas u Vojvodini“, naglasio je predsednik Mirović i dodao da je važna podrška naših evropskih partnera.

Mirović je podsetio na to da je 2019. godine u Hesenu potpisana izjava o saradnji sa AP Vojvodinom, s namerom da se ona zaista i konkretizuje.

„Obim privredne saradnje između dveju pokrajina raste i postoje dobri uslovi da se saradnja proširi i na druge oblasti. Vojvodina je, prema statistici, ključno mesto kada je reč o nemačkim investicijama. Osim zaštite životne sredine, od izuzetne je važnosti i saradnja u oblasti obrazovanja i kulture“, izjavio je Mirović.

Predsednik je istakao da se Srbija bori i da će se izboriti kada je reč o njenom evropskom statusu, jer je to za nas centralno i spoljnopolitičko, ali i životno pitanje, dodajući da se u brojnim oblastima vidi koliko je važna solidarnost i podrška evropskih zemalja kada je reč o konkretnim razvojnim projektima, koja imaju veliki značaj za sve građane u Srbiji.

Mirović i ministarka Putrih o unapređenju saradnje AP Vojvodine i nemačke pokrajine Hesen

Foto: Tanjug

 

 

„Sa Pokrajinskom vladom imamo dobru osnovu za saradnju punu poverenja. Želimo da damo doprinos konkretnim projektima i ojačamo saradnju u okviru regionalnog partnerstva sa fokusom na pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine“, izjavila je ministarka Putrih.

Pokrajina Hesen jedna je od šesnaest nemačkih federalnih pokrajina sa više od šest miliona stanovnika. Hesen je najbogatija nemačka pokrajina posmatrano po BDP-u po glavi stanovnika, i 38. ekonomija sveta, po ukupnom BDP-u.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading