ALO! U POSETI PRIPADNICIMA 25. BATALJONA VOJNE POLICIJE U SASTAVU GARDE: Specijalci za posebna dela
Foto: Alo/Vojna policija - Garda : M. Jošida

- Naši osnovni zadaci su suzbijanje kriminaliteta, kontrola i održavanje vojnog reda i discipline, obezbeđenje određenih lica, najznačajnijih objekata, dokumenata i naoružanja, regulisanje i kontrola vojnog putnog saobraćaja, kao i protivteroristička zaštita u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Biti pripadnik ove jedinice i Vojne policije u celini znači biti pažljivo izabran, osposobljen i vrhunski obučen za navedene zadatke, hrabar i potpuno posvećen izvršenju dodeljenih zadataka, kao i biti spreman obavljati ih 24 časa sedam dana u nedelji - poručio je za Alo! kapetan prve klase Goran Novaković, komandir čete za obezbeđenje.

On je istakao da je posebna čast biti deo stroja sa crnim beretkama.

- A ono što nas spaja, motiviše i izdvaja od drugih jeste specifična obuka sa borbenim vozilima specijalne namene, vatrena i taktička obuka, koje su uvek dinamične i iziskuju ozbiljnu psihofizičku spremnost - naveo je Novaković.

Verujte u sebe i prihvatite izazov

Kapetan prve klase Goran Novaković je pozvao sve zainteresovane devojke i mladiće da se prijave na konkurse koji su raspisali Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

- Želeo bih da ohrabrim sve mladiće i devojke koji su konkretno zainteresovani za rad u Gardi i 25. bataljonu vojne policije da se prijave, da izađu iz zone komfora, veruju u sebe i prihvate izazov, a mi se svakako s nestrpljenjem radujemo svakom novom pripadniku našeg sistema, sa kojim ćemo sa zadovoljstvom sarađivati, a samim tim i jačati odbranu naše voljene zemlje - zaključio je on.

Zastavnik Igor Tasić je za naš list otkrio da su ljubav prema otadžbini i nastavak porodične tradicije bili presudni da se opredeli za ovaj poziv.

- Pored brata, koji je takođe u Vojsci, za uzor sam imao strica koji je sada penzionisani podoficir Ratne mornarice - otkrio nam je on.

ALO! U POSETI PRIPADNICIMA 25. BATALJONA VOJNE POLICIJE U SASTAVU GARDE: Specijalci za posebna dela

Vojna policija - Garda : M. Jošida

 

Porodičnu tradiciju je nastavio i vojni poziv odabrao i mlađi vodnik Teodor Terzić:

- Vojne korene vučem još od pradede, koji je stajao u stroju slavnog Gvozdenog puka. Nasledio ga je deda, koji je bio odlikovani partizanski kapetan. Otac je svoj radni vek proveo u policiji, pa sam ja, ugledavši se na njih, sa ponosom nastavio tamo gde su oni stali odsluživši vojni rok upravo u vojnoj policiji, a nakon toga postao i vojni policajac - naveo je Terzić.

Kapetan prve klase Goran Novaković je za Alo! otkrio da li su pripadnici vojne policije zadovoljni uslovima koje im pruža Vojska Srbije.

ALO! U POSETI PRIPADNICIMA 25. BATALJONA VOJNE POLICIJE U SASTAVU GARDE: Specijalci za posebna dela

Vojna policija - Garda : M. Jošida

 

- Otkako sam u sistemu, primećujem da se status pripadnika Vojske Srbije svake godine poboljšava. Imamo mogućnost da kupimo stan po znatno povoljnijim uslovima i to nam zaista olakšava život kada ne nosimo uniformu na sebi. Mnoge moje kolege i ja smo, bez obzira na čin i godine rada u sistemu, na ovaj način sebi i svojim porodicama obezbedili krov nad glavom. Pored toga, u januaru ove godine smo dobili i povećanje plate od 25 odsto, što predstavlja najveće povećanje do sada. Osim brojnih, već poznatih pogodnosti, kao što su siguran posao, vojno zdravstveno osiguranje, mogućnost napredovanja, besplatna usavršavanja u zemlji i inostranstvu, mislim da prethodno pomenuto predstavlja ozbiljan dokaz da država stoji uz svoju vojsku i da nastoji da nam obezbedi najbolje uslove za život i rad - poručio je on.

Velika ulaganja u jedinicu

Zastavnik Igor Tasić je istakao i da je kao pripadnik voda saobraćajne policije svedok velikih ulaganja u tu jedinicu.

ALO! U POSETI PRIPADNICIMA 25. BATALJONA VOJNE POLICIJE U SASTAVU GARDE: Specijalci za posebna dela

Vojna policija - Garda : M. Jošida

 

- Posebno iz razloga što smo svake godine dobijali nova sredstva, u vidu najsavremenije opremljenih motora, patrolnih i terenskih vozila, što nam umnogome olakšava izvršavanje redovnih i vanrednih zadataka. Da bismo kvalitetno obučavali naše ljude, a nakon toga bez poteškoća izvršili svaki postavljeni zadatak, mislim da je važno da se neprestano opremamo i modernizujemo, a imamo čvrsta obećanja da će se to tako i nastaviti - poručio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading