KUKAVICA! Aleksić javno vređao advokata, pa se krio od suda!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Miroslav Aleksić (ne onaj što uči glumice da glume) već Miroslav Aleksić iz Počekovine, onaj koji sedi u zakonodavnom telu Republike Srbije, u nastupu nabujalih emocija javno izjavi da advokat Igor Isailović izvlači novac za nečije batinaše i ljude koje treba platiti da idu na mitinge.

Ova uvreda je izrečena u televizijskoj emisiji "Junaci doba zlog" polovinom januara prošle godine. Uvreda je krivično delo, pa je Igor Isailović pokrenuo krivični postupak protiv Miroslava Aleksića. Sud je u toku 2022. godine zakazivao ročišta za 18. februar, 29. mart, 27. maj, 1. septembar, 23. septembar, 5. oktobar, 25. novembar, a u toku 2023. godine za 3. februar. Ni na jedan poziv nije se Miroslav Aleksić odazvao. Najzad je, juče, 23. marta, došao u sud na ročite za medijaciju u pratnji dva advokata, gde je grubijanski ponovio uvredu zbog koje je pokrenut krivični postupak i pozvao se na imunitet, mada za krivično delo uvrede nije zaprećena zatvorska, već samo novčana kazna.

Posle suđenja dao je saopštenje za medije u kojem je pravosuđe okvalifikovao uličarskim terminom „razvaljeno“ i otrcanom plačljivom frazom da pravosuđe u Srbiji služi za obračun sa neistomišljenicima. (Uzgred budi rečeno, advokat Igor Isailović nikada, osim u stručnim pravničkim radovima, nije javno iznosio nijedno svoje mišljenje ni o čemu.)

Aleksićevo saopštenje karakterišu neadekvatni termini triviljalnog rečnika: nezapamćeno, katastrofa, skandal, izbacivanje. U istom saopštenju dao je i lažnu izjavu o tome šta mu se stavlja na teret u konkretnom procesu. Na ovo kukavičko istupanje u medijima podstaklo ga je to što ga je sudija poučila da ga imunitet štiti od zatvora, a ne i od novčanog kažnjavanja i što ga je sudija poučila da se ročište za medijaciju održava bez prisustva branilaca, koji su napustili sudnicu.

Narodni poslanik Miroslav Aleksić pokazao je neotesane manire jer u javnom istupanju upućuje uvrede čoveku koji se ne bavi politikom, koji ne istupa u javnosti i s kojim nema nikakav lični kontakt. Pokazao je i građansku nedisciplinu jer se osam puta nije odazvao na pozive suda i siledžijsku sklonost da se nikome ne izvinjava. Pokazao je i kukavičluk pozivajući se na poslanički imunitet a i otužno nerazumevanje svrhe poslaničkog imuniteta. Neurotično brzometnim saopštenjem za medije, Miroslav Aleksić manifestovao je i bahatost estradnih političara, ciljajući na fleš-efekat kod neobrazovane publike. Pokazao je i smešnu površnost izjavljujući da su on i Igor Isailović neistomišljenici.

Miroslav Aleksić iz Počekovine, međutim, nije neznalica. On je multidiscplinarno obrazovan. Najpre je završio elektrotehničku školu, pa je dakle, elektrotehničar. Onda je završio Višu poslovnu školu, smer porezi i carine, pa je dakle i finansijski ekspert, a kada je završio Ekonomski fakultet u Kosovskoj Mitrovici (koji fakultet mu je verovatno saobraćajno bliži od onog u Beogradu, Nišu, ili Kragujevcu) stekao je i akademski naziv diplomirani ekonomista. I tu listi nije kraj, jer je Miroslav Aleksić krunisao svoje obrazovanje akademskom titulom mastera koju je stekao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Okolnost da se master pravnik ne bavi ni elektrikom, ni porezima, već prodajom šljiva, nije opravdanje ni za javno izrečene uvrede niti upotrebu poslaničke legitimacije kao licence za nekažnjeno kršenje zakona i neodgovorne pogrdne diskvalifikacije državnih organa.

Podsetimo, početkom ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je dotad nepoznate informacije o poslaniku Narodne stranke Aleksiću.

- Znate, oni vole da pričaju o drugim ljudima i to da izmišljaju, da lažu, da blate porodice. Sada kada ovo budete čuli, šokiraćete se svi. Naime, sa Ljubišom Kneževićem, inače tastom, ocem svoje supruge, formira Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su izvlačili državne pare.

Tast prelazi u Nacionalnu službu za zapošljavanje u Trsteniku i počinje da sklapa direktne poslove sa zetom i ćerkom. Tada od 2008. do 2012. godine na račun Fonda za unapređenje resursa Miroslava Aleksića i građana i udruženje „Peščanik“, uplaćeno je, znate li koliko? Ovaj je uzeo 685 hiljada evra. Pa ovi iz Kolubare, više, ovi iz Kolubare sitni. Ovo je bilo za bakšiš ovima iz Kolubare što su ovi uzimali.

Naime, 180 hiljada 2008. godine, 170 hiljada 2009. godine, 35 hiljada bilo im dosta u prethodne dve godine, pa 2010. godine 35 hiljada, 2011. godine 130 hiljada, 2012. godine, vide da padaju sa vlasti, 170 hiljada. Ukupno 685 hiljada evra u kućni budžet se slilo zbog nevladine organizacije za unapređenje resursa i to direktno sebi prebacivali pare. Nije im prebacio neko drugi, pa da kažete, nego sebi prebacili pare. Porodično nasledstvo, porodično blago. Otmi od države, uradi šta stigneš i to je to - rekao je tada Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading