AMERI BI DA SE PITAJU ZA SVE! Može li brutalnije mešanje u unutrašnje poslove jedne zemlje?
Foto: EPA/EPA/Fernando Villar

U objavi ambasade SAD stoji: 

Nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije ključni su za napredak Srbije, a naročito članstvo u EU. Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju Srbiju u tom nastojanju i cene partnerstvo profesionalaca u Tužilaštvu koji su toga svesni poput Bojane Savović i Jasmine Paunović.

AMERI BI DA SE PITAJU ZA SVE! Može li brutalnije mešanje u unutrašnje poslove jedne zemlje?

Twitter

 

Podsećamo, izmena godišnjeg rasporeda rada tužilaštva je redovna aktivnost tužioca, i čak niko od ljudi koji učestvuju u ovoj svojevrsnoj medijskoj kampanji i pritisku na rad VJT u Beogradu i javnog tužioca Nenada Stefanovića nije doveo u pitanje zakonitost odluke, koja jeste u skladu sa zakonima i propisima o radu.

Međutim, odluka o premeštaju sada se koristi od strane pojedinih nevladinih organizacija, strukovnih udruženja i politički aktivinih subjekata i u jednom delu medija da skrene priču sa uspeha i rezulata VJT u Beogradu u borbi protiv korupcije.

Ovoj hajci protiv srpskog pravoduđa priključila se sada i ambasada SAD, gde očito misle da se u slobodarskoj državi Srbiji za sve pitaju baš oni.

Može li biti brutalnije mešanje u unutrašnje poslove jedne zemlje?

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
zora

23.03.2023 19:17

Pogledajte njih dve kako su se picnule za Hila. Ili se mozda svakodnevno odevaju kao da ne idu u sudnicu.Svaka Hilova izjava je NAVLAKUSA i u njoj nije nista iskreno.