PINOKIO, KAPITULIRAO PRED VUČIĆEM! Albanci besni na Kurtija nakon sastanka s predsednikom Srbije u Ohridu
Foto: Printscreen/youtube

Aktivisti nekoliko političkih partija postavili su transparent u Prištini sa likom Aljbina Kurtija koji je prikazan kao Pinokio. Na ulicama su ispisivali grafite „Aljbinova zajednica“, šlagom i milkšejkom gađali su glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija, a Škeljzin Gaši, bivši Kurtijev savetnik, rekao je da će baciti Molotovljev koktel na Aljbinovu kuću.

Sve ovo dešava se nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija u Ohridu. Albanske političke stranke optužuju Kurtija da je kapitulirao pred Vučićem i da ispunjava sve želje Beograda. Nezadovoljstvo albanskih stranaka najbolje potvrđuje to da je zvanični Beograd uspeo da izvuče maksimum za srpsku zajednicu na KiM.

Naime, bivši savetnik Aljbina Kurtija, Škeljzen Gaši, kazao je da će gađati njegovu kuću Molotovljevim koktelom ako bude formirao Zajednicu srpskih opština.

- Otići ću do njegove kuće u naselju Taslidže i baciću Molotovljeve koktele! - zapretio je Gaši.

Zbog uspeha Beograda tokom razgovora u Ohridu aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova održali su performans na Velikom mostu u naselju Lakrište u Prištini, gde su Aljbina Krtija prikazali kao lika iz crtanog filma „Pinokio“, s izduženim nosem. Ispod karikature je bilo ispisano: „Protiv sporazuma, protiv prevare“.

- Dugačak nos Aljbina Kurtija jesu njegove laži u vezi sa dijalogom sa Srbijom. Najveće proteste je organizovao protiv ZSO, a ovo što se danas dešava je prihavtanje svih sporazuma kojima se protivio, rekao je on i dodao da će veliki protest u Prištini biti održan 25. marta.

Aktivisti SDP gađali su tortom i milkšejkom zamenika Aljbina Kurtija i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija. Kako je naveo lider SDP Dardan Molićaj, to je urađeno zbog prihvatanja Prištine da osnuje ZSO.

- Torta i milkšejk za Zajednicu. Raduju se oni koji su to prihvatili, a mi, građani Kosova, tome ćemo se suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku - naveo je Molićaj.

Stoltenberg: NATO zahteva punu i brzu primenu Ohridskog sporazuma

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da nakon postizanja sporazuma u Ohridu fokus treba da bude na njegovoj brzoj i potpunoj implementaciji.

- Pozdravljam sporazum i sada je važna brza i potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine. I naravno, mi u potpunosti podržavamo dijalog koji omogućava EU. Saveznici u NATO i NATO pružaju političku podršku. To je potpuna primena sporazuma. Bili smo u bliskom kontaktu sa EU, ali i s Prištinom i Beogradom - rekao je Stoltenberg.

Pročitajte najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading