"CENITE LEPOTU IGRE!" Rusi oduševljeni Vučićevom politikom: Žonglira sa dve stolice usred arene besnih!
Foto: Tanjug/Foto: Alo/ilustracija

Autorski tekst prenosimo u celosti:

"Neko golim rukama savija gvozdenu šipku. Neko dresira otrovne zmije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi na dve stolice. Ako ćemo po savesti, on bi trebalo da pretenduje na „crni pojas“ u toj vrsti političkih borilačkih veština.

Ranije su ga zbog toga prekorevali – i na Zapadu, i u Rusiji. Govorili su mu da treba da se opredeli za koga je – za nas, ili za njih, jer koliko se dugo može sedeti na dve stolice. Prekorevaju ga i sada, i to deset puta češće. A mogli bi prosto da se dive, jer je on to zaslužio.

Mala siromašna zemlja, sa svih strana okružena istorijskim neprijateljima i finansijski zavisna od Zapada, već više od godinu dana se suprotstavlja njegovim ultimativnim zahtevima da uvede sankcije Rusiji i da čini druge gadosti. A kako se suprotstavlja – niko ne može objasni. To je izvan granica običnih ljudskih sposobnosti.

Zbog toga od Srba očekuju nekakav trik ili, otvoreno govoreći, izdaju, a kreativci Centra za informaciono-psihološke operacije i drugih kancelarija za proizvodnju proukrajinske propagande padaju na plodono tlo.

Samo tokom poslednjih par nedelja mnogi su poverovali u to da:

a) Srbija, preko Turske, isporučuje Oružanim snagama Ukrajine municiju sopstvene proizvodnje, uključujući projektile za višecevne raketne sisteme „grad“ (zasnovano na lažnim „dokumentima s interneta“);

b) Srbiju su „stisli“ i ona će već za koji dan uvesti antiruske sankcije (zasnovano na lažnom citatu Vučića);

v) Srbija je predala kosovske Srbe i u suštini priznala (tzv.) kosovsku vladu (uopšte nije jasno na čemu je to zasnovano).

Ne može se reći da je u uslovima ucene i pritiska bez presedana Beograd uspeo da izdrži bez gubitaka i da nije napravio nikakve ustupke Zapadu – to već ne bi bilo majstorstvo nego magija. Na primer, vlasti su odustale od kupovine ruskih lovaca u korist francuskih, smanjile broj avionskih letova ka Moskvi i prete krivičnom istragom protiv građana koji su učestvovali u borbenim dejstvima u Ukrajini.

Za sada je, međutim, sve to na rečima i bez nove pravne infrastrukture (postojeći zakon koji kažnjava plaćenike pisan je i usvajan protiv islamista koji su „gostovali“ u Siriji).

Mnogo uticajnije i bogatije zemlje Evrope pokazuju znatno manji stepen izdržljivosti. To pokušavaju da objasne na razne načine, ali kako god okreneš, oslanjaju se na ličnost Vučića i ulogu ličnosti u istoriji – on zna kako, i to je to. Ministar propagande u vladi Slobodana Miloševića u periodu rata protiv NATO-a od tog vremena zaradio je mnoge prehlade na sahranama svojih neprijatelja. Jedni su odavno u penziji, poput Bila Klintona, drugi su bukvalno u grobu, poput Madlen Olbrajt, treći u zatvoru, poput bivšeg lidera kosovskih Albanaca Hašima Tačija. A Vučić je i dalje u sedlu – i na dve stolice istovremeno.

U srpskoj vlasti on je „razvodnik“ – kontroliše kako partiju „rusofila“, tako i one koji su u punoj meri okrenuti ka Briselu i Vašingtonu (u eliti je mnogo i jednih, i drugih). Ljubomorni na Zapad, posmatrači računaju imenovanje svake nove članice NATO-a kao jedno „skretanje“, ali kako da razeberu ovako virtuoznu tehniku.

Na primer, premijerka Ana Brnabić je postala trn u oku slovenofilima. Potpuno prozapadna, celog života je radila u atlantskim strukturama, otvoreno živi u istopolnim odnosima – pravi agent Soroša koji potkopava rusko-srpsko prijateljstvo. Ali takvom premijeru Srbije je mnogo lakše da umiruje Evropsku uniju, u koju odlazi gotovo polovina ukupnog srpskog izvoza, a isti je i udeo EU u svim stranim investicijama u Srbiji. A politički je Ana Brnabić apsolutno zavisna od Vučića i nije sposobna za autonomnu karijeru – pored ostalog zbog svoje orijentacije.

Drugi primer je ministar ekonomije Rade Basta. Još jedna ekstravagantna ličnost u vladi, pri čemu zlonamernici tvrde da je bez profesionalnog obrazovanja – bivši nastavnik fiskulture sumnjivog političkog porekla. On se javno založio za uvođenje sankcija, posle čega je čitave sedmice dobijao šamare kako od kolega i saradnika, tako i od opozicije.

A zašto je on potreban Vučiću? „Gledajte i učite“ – mogao bi da odgovori srpski predsednik u trenutku iskrenosti. Basta je, pored ostalog, potreban i za takve predstave.

Zvanično srpski lider negira bilo kakvo učešće u predstavi s Bastom – „on je to sam, sam“. Ipak, oni kojim su poznati njegovi talenti, ne veruju baš u to. U svakom slučaju, bilo bi pogrešno misliti da je preko ministra Vučić „prikupljao svedočenja“ – proveravao reakciju sistema. Nema šta tu da se proverava, reakcija je predvidiva, sistem kontroliše Vučić. Zato, međutim, sve te reakcije se mogu podneti pod nos evropskim činovnicima i raširiti ruke – eto, sami vidite kako je narod protiv, a šta ja mogu protiv naroda.

U teoriji, to ne bi trebalo da funkcioniše, jer nisu svi evropski činovnici budale. Ali to funkcioniše. S takvim majstorstvom se rađa.

Nezadovoljne u Rusiji to, uostalom, nije ubedilo i oni nastavljaju da traže od Vučića da se opredeli, čitaj – da konačno izabere Ruse. Istina, niko ne može da precizira šta bi tačno takav izbor, izrečen usmeno, promenio u praksi. Srbija će izgubiti polovinu ekonomije, našavši se u izolaciji, ali od Rusije neće dobiti ništa preko onoga što već ima. Geografija je nemilosrdna nauka.

Spoljna kritika Vučića umnogome proističe iz potpunog nerazumevanja balkanskih realija i uslova života u najzapadnijoj tački „ruskog sveta“ (tamo vole da kažu: Nas i Rusa 150 miliona). Srbi imaju sto i jednu ubedljivu zamerku za svog predsednika, ali među njima nije nesposobnost da brani srpske i ruske interese.

Akrobata više i ne sedi na dve stolice, nego bukvalno žonglira njima u ringu s mnoštvom histeričnih veverica koje čekaju kada će izgubiti ravnotežu. Možda i hoće, naravno, uz vaše molitve. Ali za sada, kako pesma kaže, „ostavite za sada grehove po strani i cenite lepotu igre“.

Autor je Dmitrij Bavirin, novinar RIA Novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (229)

Loading
Biljana

21.03.2023 14:17

Od Srba očekuju nekakav trik ili, otvoreno govoreći, izdaju, a kreativci Centra za informaciono-psihološke operacije i drugih kancelarija za proizvodnju proukrajinske propagande padaju na plodono tlo.

Ljubiša

21.03.2023 14:47

@Biljana - Jesam ja za Ruse... ali nek Rusi gledaju u svoje dvorište, a zapad i NATO nek gledaju u svoje dvorište. Nas neka ostave na miru više.

Mišo N

21.03.2023 15:12

@Biljana - Biljana: Vučić vodi ozbiljnu dravničku politiku, a ne nikakvu politiku trikova.

Bilja

21.03.2023 14:19

Predsedniku svaka cast i veliko postovanje za sve sto radi.

Vida

21.03.2023 14:20

Šta reći? Pravi igrač na pravom mestu !Veliko bravo za diplomatiju predsednika Vučića.

Jana

21.03.2023 14:20

Aleksandar Vučić treba da bude uzor za vođenje politike mnogim vođama. Njegova politika je izuzetna.

Romanija

21.03.2023 15:14

@Jana - Jana: Svima mora biti jasno da Vučić vodi politiku u interesu Srbijem a ne u interesu bilo koje druge države.

ObradMSlovac

21.03.2023 14:22

Ovo je vrlina pravog političara. Potreban je put ka EU ali i KiM je Srbija.

Zare

21.03.2023 14:22

Možemo biti srećni što nam se na čelu države nalazi Vučić u suprtonom već bi obrisali pod sa nama.

Zoza

21.03.2023 14:22

Aleksandar Vučić ima jednu jedinu stranu, a to je Srbija, i uvek će biti to samo Srbija.

Milica

21.03.2023 14:22

Definitivno najpametniji čovek je Vučić što se tiče balansiranja u spoljnoj politici. Bravo!

Vida

21.03.2023 14:22

Eto kako jedna malena zemlja vodi veoma pametnu politiku zahvaljujući Vučiću. Respekt

Mićaga

21.03.2023 15:18

@Vida - Vida: Vučić je odgovoran državnik, priznat i poštovan u celom svetu i Srbija se ponosi što ima ovakvog presednika.

Persida

21.03.2023 14:23

Mogu da ga vole, mogu da ga mrze ali činjenica je da je Vučić odličan diplomata.

Nika

21.03.2023 14:24

Predsednik Aleksandar Vučić je cenjen svuda u svetu.

Branko N

21.03.2023 15:25

@Nika - Nika: Imamo predsednika koji je poštovan i cenjen u celom svetu.

Boban Kostić

21.03.2023 14:24

Vučić uspešno balansira između Istoka i Zapada.

Duško S

21.03.2023 15:23

@Boban Kostić - Boban Kostić: Ne radi se ovde o nikakvom balansiranju. Ovde je u pitanju odgovorna politika.

Vuk

21.03.2023 14:24

Odlika mudrih i racionalnih političara koji se ne odriču svoje tradicije a koji ujedno poštuju i zapadna načela.

Ljubica

21.03.2023 14:24

Vučiću treba dati orden, čovek se svakodnevno bori sa opozicionim cirkuzantima, koji polušavaju da ospore njegovu borbu.

Aca

21.03.2023 14:24

Vučić se maestralno snalazi u ovim turobnim vremenima

Adam

21.03.2023 14:25

Vučić je celom svetu pokazao umetnost vođenja politike koja je u interesu države, svaka mu čast.

Milan

21.03.2023 14:25

Predsednik Vucic odlicno balansira u ovom haoticnom vremenu, uprkos domacim izdajnicima.

Milan

21.03.2023 14:25

Za Srbiju je najbolje da ostane neutralna u sukobu Rusije i Ulraijne.

Sanja

21.03.2023 14:25

Takve poteze vuku samo inteligentni, hrabri i mudri politicari kakav je nas predsednik.

Caca

21.03.2023 14:25

Drago nam je da Rusi cene politiku našeg predsednika,oni su naši najveći i najiskreniji prijatelji!

Vida

21.03.2023 14:25

Okreni obrni,Srbija ipak vodi odličnu politiku,pa prema tome svi skeptici neka gledaju i uče od Vučića.

rade

21.03.2023 14:26

Samo neutralnošću Srbija može da ostakne netaknuta posle ovakve krize u svetu.Tu je Vučić majstor.

novak

21.03.2023 14:26

Treba znati tu igru a za takve igre treba da si pametan, sposoban i mudar kao što je naš predsednik Vučić.

Nikola

21.03.2023 14:26

Srbija uvek bila veoma jasna u vo]enju svoje politike koju Vu;i' vodi veoma pametno i mudro. Mi smo na svom evropskom putu, ali uvek u dobrim odnosima sa Rusijom i Kinom, kao i sa ostatkom sveta.

Jelena

21.03.2023 14:26

Rusi su oduševljeni sa Vučićem zbog njega kakav je kao predsednik i kao čovek

Branko

21.03.2023 14:26

Vucic vodi dobru politiku koja je u interesu Srbije.

Lena

21.03.2023 14:27

Predsednik Vučić vodi mudru i odgovornu politiku koja je u interesu Srbije i naroda!

Goran

21.03.2023 14:27

Vešt i iskusan političar i još bolji diplomata e to su karakteristike predsednika Srbije i mnogi iz sveta mogu da uče od njega.

Sale

21.03.2023 14:27

I treba da budu oduševljeni jer se Vučić strahoviti dobro snalazi u ovom svetskom metežu.

SANJA

21.03.2023 14:27

Vučic je političar koji ume na mudar način da očuva mir i blagostanje naše zemlje.

Sanja

21.03.2023 14:27

Vučić samo uspešno štiti nacionalne interese Srbije.

Matija

21.03.2023 14:27

Srbija, na sred balkanske vetrometine, uvek izmedju istoka i zapada, pritisnuta da bira na koju ce stranu, sada ima predsednika koji, u nemogucim uslovima, ostaje neopredeljen i uspesno balansira i sa jednima i sa drugima.

Nikola

21.03.2023 14:28

Vucic poseduje izuzetne diplomatske sposobnosti kada uspeva da vodi politiku neutralnosti.

Ružica

21.03.2023 14:28

Danas bismo uveliko ratovali, da je neko od opozicije na vlasti. Niko ne bi mogao da vodi državu ovako odgovorno kao Vučić.

Anka

21.03.2023 14:28

Vucic je izvrstan politicar jer zna kako da vodi situaciju u svoju korist.

dare

21.03.2023 14:28

Iskusan je političar Vučič koji sigurno vodi brod u sigurnu luku koji se zove Srbija

SANJA

21.03.2023 14:28

Da je Vučić biti lako, Vučić bi bio svako, prema tome svaka čast predsedniče.

Zoki

21.03.2023 14:28

Aleksandar Vucic je svetski politicar koji zna Kako da postupa!!!

Miša

21.03.2023 14:28

Pa braćo Rusi pamtite, pa vratite podršku kad nama bude trebala. A vrhunska diplomatija našeg predsednika je nešto čime se njegov narod ponosi.

Ja

21.03.2023 14:29

Vučicevu politiku, pre svega, karakterise mudrost. Nikada nece dozvoliti da se dovedu u pitanje interesi Srbije.

Mia

21.03.2023 14:29

Ne postoji covek koji bi sa takvom energijom vodio balansirani politiku zemlje!

Miloš

21.03.2023 14:29

Iskazujem veliko poštovanje predsedniku Vučiću za sve što je uradio za Srbiju i njene građane.

Lana

21.03.2023 14:29

Predsednik Vucic zasluzuje svako postovanje!

Dare

21.03.2023 14:29

Što bi se reklo majstor nad majstorima je Vučić.

Aco

21.03.2023 14:29

Vucic treba da bude uzor mnogim politicarima!

Perica

21.03.2023 14:29

Vucic vodi ozbiljnu i dobru politiku za Srbe i Srbiju.

Ana

21.03.2023 14:30

Jedno veliko bravo za politiku i borbu predsednika Aleksandra Vučića.

Tijana

21.03.2023 14:30

Politika Vucica je izuzetna i svi joj se dive, to sto on moze da postigne ne moze svako i hvala Bogu sto bas mi Srbi imamo njega za predsednika.

Nikolina

21.03.2023 14:30

Srbija ne zeli da se mesa u sukobe velikih sila dovoljno smo propatili u proslosti I ginuli za racun drugih.

Miki

21.03.2023 14:30

To se vidi da je na celu Srbije velii drzavnik! Priznanje Rusa je samo jedan deo pohvala!

Mila

21.03.2023 14:30

Predsednik se maskimalno trudi za nas građane za našu decu

KT

21.03.2023 14:30

Srbuija nalazi zlatnu sredinu o svom ovom haosu i tiraniji koja vlada svetom. Takvim vodjenjem zemlje odrzava stabilnost i sigurnost.

Darija

21.03.2023 14:30

Podrška Vučiću, on se svakodnevno bori da očuva teritorijalni integritet naše zemlje. I to je zapaženo i u drugim zemljama.

Goca

21.03.2023 14:31

Bravo za Vucica jer postaje uzor mnogim "vecim" politicarima u svetu!

Maja

21.03.2023 14:31

Vučić gleda samo interese Srbije, zbog čega nije odabrao stranu u sukobu između Rusije I Ukrajine.

Nina

21.03.2023 14:31

Srbija nikad nece izdati Rusiju,nije to nikakav trik,to je prijateljstvo sa Rusijom.

Mile

21.03.2023 14:31

Oduvek sam govorio da je Vučić iskusan političar i odličan diplomata. Svaka čast našem predsedniku.

SANJA

21.03.2023 14:31

Čovek je prosto rođen takav da se borii i ne da na Srbiju, niti će dati ikada, Kosovo i Metohija je srce Srbije.

SANJA

21.03.2023 14:31

Čovek je prosto rođen takav da se borii i ne da na Srbiju, niti će dati ikada, Kosovo i Metohija je srce Srbije.

Ana

21.03.2023 14:31

Nakon ovog teksta Vučić bi mogao da otvori školu za sve svetske političare gde bi tema bila kako voleti i voditi svoju državu.

Nada

21.03.2023 14:31

Vucic je sposoban i inteligentan politicar, zato ga svi cene.

Pero

21.03.2023 14:32

Vucic je jedan jako ostrouman i pametan politicar i svaka mu cast na tome!

Ljilja

21.03.2023 14:32

Predsednik Vučič samo svojom inteligencijom i mudrošću uspeva da balansira između dve strane! Uspeva da održava stabilnost i mir u moru aždaja!

Saki

21.03.2023 14:32

Vučić je prosto primoran da vodi takvu politiku. Jer obe zemlje su nam prijateljske, najdraži bi bio mir ali nažalost ne pitamo se mi.

Vesna P

21.03.2023 14:32

Zahvaljujući Vučiću kji vodi veoma mudru politiku i povlači pametne poteze, Srbija je danas slobodna zemljakoja vodi računa o svojim nacionalnim intetresima i koja nastavlja dalje putem svog privrednosg napretka.

Vujadinn

21.03.2023 14:32

Politika i istok i zapad u skladu sa srpskim interesima daje rezultate.

Beba

21.03.2023 14:32

Vučić jedini zna kako se bori da zadovolji obe strane! Koje penale plaća i kakve rizike preuzima !

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:32

Srbija vodi odgovornu politiku u interesu građana Srbije.

Milica

21.03.2023 14:32

Vreme kada svako zlo vreba sa strane, kada se gleda i najmanji pogrešan korak, Vičić uspešno vodi našu zemlju, stabilno i odgovorno.

Mirko

21.03.2023 14:33

Srbija se nalazi na udaru, sa svih strana trpi pritisak...nije lako Vučiću ali uspeva da se izbori.

SANJA

21.03.2023 14:33

Svima smeta Vučić jer se borim svom svojom snagom za našu zemlju, zbog toga i uživa toliku podršku naroda u velikom broju.

Danica

21.03.2023 14:33

Vučićeva diplomatska veština je na zaista visokom nivou.

Kaca

21.03.2023 14:33

Mora se tako raditi da ne bi doslo do toga da mi ispastamo zbog necega.

Milan

21.03.2023 14:33

Treba znati i umeti ono sto ,Vucic, radi svo ovo vreme ,a za sta je potrebna velika hrabrost i snaga.

Saki

21.03.2023 14:34

Ma možete samo da mu zavidite na njegovoj inteligenciji i sposobnosti velikog diplomate i državnika! Skidam kapu!

Elvira

21.03.2023 14:34

Predsenik Srbije je odlcan drzavnik koji najbolje radi svoj posao

SANJA

21.03.2023 14:34

Uspeo je što nijedan predsednik nije nikad niti će, tako da mogu samo da mu zavide.

Ružica

21.03.2023 14:35

Igra je Borba za život Srbije, jedina koju igra!

Ozren

21.03.2023 14:35

Mogu da pričaju šta god hoće, mogu da iznose laži, mogu da govore da je Srbija naklonjena zapadu ili Rusiji ali istina je samo jedna jedina Vučić vodi srpsku politiku i sedi isključivo na srpskoj stolici.

Anđa

21.03.2023 14:35

Vučić je disciplinovan, odgovoran, radoholičar koji čini sve samo da u Srbiji vlada prosperitet. Velika podrška za njega.

SANJA

21.03.2023 14:35

Vučić se samo bori za svoju zemlju, zašto to nekom smeta?

Mila

21.03.2023 14:35

Vucic treba da bude uzor mnogim predsednicim. Covek zna sta radi i jako dobro radi svoj posao.

Visnja

21.03.2023 14:35

Politika Aleksandra Vucica treba da bude uzor svim politicarima

Rada

21.03.2023 14:36

Srbija danas je pravna drzava u kojoj se ne izvode trikovi i ako mnogi pokusavaju tako da je predstave.

Joca

21.03.2023 14:36

Vučiću svaka čast za sve što radi za narod i Srbiju

Milos

21.03.2023 14:36

A šta treba da brani možda interese Rusije i EU,Vucic se bori za svoju drzavu.

Saki

21.03.2023 14:36

Ma nazivajte ga kako hoćete i cirkuzantom i karatistom, dela govore o njemu sve! A za ovih dvanaest godina ili koliko je već na vlasti, ima ih brajkoooo mnooogooo

Vanja

21.03.2023 14:36

Srbija se u sirugurnim rukama, Aleksandar Vucic zna sta radi

Visnja

21.03.2023 14:38

Vucicevo vodjenje drzave je na zavidnom nivou, svaka cast

Una

21.03.2023 14:38

Vucic vodi politiku mira, stabilnosti i napredka. On se zalaze za mir u regionu i sire, selom svetu

Laza

21.03.2023 14:38

Vučić balansira između zapada i istoka kao Tito nekada.

Ana

21.03.2023 14:38

Predsednik zasluje mesto na celu drzave, svojim delima je dokazao da mu je tu i mesto.

Zoka

21.03.2023 14:39

Svaka cast Vucicu na svemu sto je radio za Srbiju

Aca

21.03.2023 14:39

Svi treba da se ugledaju na Vucica i na njegovo zalaganje za Srbiju i njen narod.

Saki

21.03.2023 14:39

To je njegova sposobnost i veština baratanja rečima. Da svima bude ugodno a da radi kako je najbolje za nas

Miona

21.03.2023 14:40

Aleksandar Vucic je covek, drzavnik koji na sve nacine od Srbije pravi drzavu koja je jaka proevropski orujentisana koja ne podrzava rat ali ne zaboravlja svoje prijatelje.

Bane

21.03.2023 14:40

Ovako treba da se ponasa pravi predsednik kao sto je Vucic.

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:40

Opozicija se proteklih dana bavila lažnim propagandama da Srbija šalje naoružanje u Ukrajinun, pa da ćemo izdati narod na KiM i tako u nedogled a od toga ništa nije bilo istina.

Ceca

21.03.2023 14:41

Vodjenje drzave nije ni malo lak posao, svaka cast predseniku Vucicu kako resava sve probleme i kako obavlja sve zadatke za dobrobit gradjana Srbije

Ana

21.03.2023 14:41

Vučić svojom politikom brani interese naše zemlje i bori se za naša prava.

SaleIN

21.03.2023 14:41

Nije to sedenje na dve stolice, to je negovanje prijateljskih odnosa sa svima u svetu kako bi se sačuvao mir i stabilnost, dobro je održavati međudržavne odnose na visokom nivou!

Vuk

21.03.2023 14:41

Za Srbiju se bori svom srcem predsednik i borice se jos vise da Srbija bude sto uspesnija i lepsa drzava

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:42

Srbija vodi jako dobru izbalasiranu politiku Istoka i Zapada.

Lela

21.03.2023 14:43

Odlican diplomata je Vucic, mogu samo da ga mrze i ogovaraju oni sto su ispod njega.

Kristina

21.03.2023 14:43

Predsednik Vučić je doktor za ove amatere sa kojima ima posla

Dragan

21.03.2023 14:44

Neki ga vole, neki ga mrze ali narod je svestan da Vučić najbolje što zna i ume štiti interese Srbije.

nora

21.03.2023 14:45

Predsednik Vucic poseduje vestine koje odlikuju jednog drzavnika

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:45

Aleksandar Vučić vodi mudru politiku kada je u pitanju Istok i Zapad.

Jelica

21.03.2023 14:45

Predsednik svoju politiku vodi odgovorno.

Ivanka

21.03.2023 14:45

Vučić se mudrom politikom bori za interese Srbije.

Nata

21.03.2023 14:46

Znamo svi da je Vucic kako u Srbiji tako i i celom svetu cenjen. Njegovim delima svima je pokazao koliko se bori za svoj narod

Miloš Nešković

21.03.2023 14:46

Predsedniku svaka cast i veliko postovanje

Milan

21.03.2023 14:46

Vučiću je najlakše bilo da odabere stranu i da ga baš briga, ali to nije u interesu naše zemlje. Vučić je pokazao da je lider koji se brine samo odobrobiti srpskog naroda i Srbije.

Vanja

21.03.2023 14:46

Zahvaljujući Aleksandru Vucicu i njegovj politici Sebija je stala na noge.

Miloš

21.03.2023 14:46

Vučić treba da bude uzor za vođenje politike mnogim vođama

Nika

21.03.2023 14:46

Vucic poseduje vestinu vodjenja koju ne prepoznajemo u ostalim politicarima

Tome

21.03.2023 14:47

Davnih dana je Vucic pokazao da je najbolja moguca opcija za predsednika drzave

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:47

Aleksandar Vučić je veliki državnik i diplomata.

Sasa

21.03.2023 14:47

Svaka cast Vucicu u svakoj situaciji se odlicno snakazi.

Milica

21.03.2023 14:48

Narod je uz predsednika, pokazao je pravi put

Sanja

21.03.2023 14:49

Vucic se svakodnevno bori za svoj narod i za svoju drzavu, iako opozicija pokusava na sve moguce nacine da napravi cirkus.

Miloš Nešković

21.03.2023 14:49

Predsednik Vucic odlicno balansira u ovom haoticnom vremenu

Uros

21.03.2023 14:49

Predsednik je dao primer pravi kako se vodi drzava. Sve sto je do sad uradio je rezultiralo pozitivnim ishodom

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:49

Takođe Srbija je pokazala dobru politiku kada je u pitanju sukob između Rusije i Ukrajine.

Miloš Nešković

21.03.2023 14:50

Predsednik Vucic odlicno balansira u ovom haoticnom vremenu

Sandra

21.03.2023 14:50

Iako Vucic ima dosta izdajnika u blizini, hrabro se bori protiv svoh ka sto boljoj Srpskoj buducnksti.

Jovan

21.03.2023 14:50

Srbija je pokazala mir i stabilnost, rast i prosperitet… svemu tome zasluzan je Vucic

Ceca

21.03.2023 14:51

Vucic je neko ko je politiku Srbije podigao na najvisi nivo i neko ko rusi sve prepreke i hrabro koraca ka cilju.Bravo!

Zoki

21.03.2023 14:51

Predsedniku Aleksandru Vučiću svaka čast za sve što radi,sve pohvale podrška predsedniku

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:51

Najbolji i Najači lider na Balkanu.

Vesna Mitrović

21.03.2023 14:52

Vucic vodi ozbiljnu i dobru politiku za Srbe

Natalija

21.03.2023 14:52

Sve sto je dobro i sto je u interesu naroda Srbije, Vucic ce uraditi sve sto je u njegovoj moci

Ivana

21.03.2023 14:53

Vucic je svojim radom pokazao celom svetu da je odgovoran i iskren covek.

Miloš Nešković

21.03.2023 14:53

Srbuija nalazi zlatnu sredinu o svom ovom haosu

Una

21.03.2023 14:54

Vucic vodi dobru politiku zato je postovan i cenjen u svetu.Samo napred!

Nina

21.03.2023 14:54

Nasa lepa Srbija vodi mudru politiku jer je na njenom celu Vucic, koji se za nju svim srcem bori!

Miloš Nešković

21.03.2023 14:54

Vučič samo svojom inteligencijom i mudrošću uspeva da balansira između dve strane!

Vesna Mitrović

21.03.2023 14:55

Vučić jedini zna kako se bori da zadovolji obe strane!

Aleksija Radivojčević

21.03.2023 14:55

Lider koji piše istoriju novog sveta je naš Aleksandar Vučić.

Bilja

21.03.2023 14:56

Vučić se kao lav bori da obezbedi za Srbiju najbolji mogući polozaj!Za mnoge mu zasluge treba dati crni pojas!Vrsan politicar

Una

21.03.2023 14:56

Vucic je neko ko se bori lavovovski za Srbiju.

Miloš

21.03.2023 14:56

Svi treba da se ugledaju na Vucica i na njegovo zalaganje za Srbiju

Ina

21.03.2023 14:58

Ovo je samo dokaz da se Vuciceva borba i dobra politika isplatila.

Miloš Nešković

21.03.2023 14:59

Srbija ne zeli da se mesa u sukobe velikih sila

Marko

21.03.2023 15:00

Vučić je mudar političar izuzetno balansira između zapada i istoka!

Davor

21.03.2023 15:00

Predsednik Vučić savršeno balansira u ovom haotičnom vremenu, kada se i mnogo veće sile ne snalaze. Bravo!

Ana

21.03.2023 15:00

Vučić već mesecima dokazuje svoje diplomatske veštine. Svaka čast!

Jela

21.03.2023 15:02

Aleksandar Vučić poseduje veštine koje mu omogućavaju da efikasno upravlja Srbijom u ovim izazovnim vremenima.

Veljko

21.03.2023 15:04

To je pametno i iskusno vođenje politike, održavanje prijateljskih odnosa sa svima. Svaka čast predsedniče!

Daca

21.03.2023 15:04

Vučić radi sve u korist svoje države

SANJA

21.03.2023 15:06

KOSOVO I METOHIJA CE ZAUVEK BITI NAŠE, JER VUČIĆ NEĆE DRUGAČIJE DOZVOLITI.

Jelena

21.03.2023 15:07

Veoma inteligentan covek, svako obecanje ispuni i uvek se bori za bolju Srbiju

Viktor

21.03.2023 15:07

Vučić je cenjen u svetu, i spreman je sve da predvidi

Miro Đ

21.03.2023 15:08

Dok je Vučić na čelu Srbija ona krupnim koracia ide napred.

Veso S

21.03.2023 15:10

Nisu u pitanju nikakve dve stolice, jer Vučić čvrsto sedi na stolici Srbije , a ne na bilo kojoj drugoj.

Marija

21.03.2023 15:12

Vucic je svetski lider, covek koji moze sve i koji se bori za Srbiju i njen narod

Ognjen

21.03.2023 15:13

Nasem predsedniku svaka čast na svemu sto radi, Srbija je sa Vama!!

Miki

21.03.2023 15:18

Predsedniku Vučiću treba da se dive na koji način vodi politiku svoje zemlje.

Jana

21.03.2023 15:19

Vucic vodi spoljnu politiku sa puno razumevanja!Zapad mu ne može ništa,sankcije Rusiji neće uvesti

Vesna

21.03.2023 15:23

Vučić je najveštitji političar na svetu.

Iva

21.03.2023 15:28

Vučić vodi politiku koja je i interesu Srbije, a ne u interesu drugih.

Iv

21.03.2023 15:29

Predsednik se vodi interesom Srbije i u skladu sa tim i donosi odluke, koje su dobre za Srbiju.

Iva

21.03.2023 15:31

Vučić neće doneti ni jednu odluku, ako nije u interesu Srbije i uvek je spreman za saradnju sa svima.

BigJob

21.03.2023 15:34

Sta ce reci lazne patriote sada na ovo?

BigJob

21.03.2023 15:37

Hvala Rusima sto bar su potvrdili da je borba velika

BigJob

21.03.2023 15:42

Vucic je dobar igrac i to nam pomaze u ovoj situaciji

BigJob

21.03.2023 15:43

Tesko nama sa laznom opozicijom tek sada se vidi da ih ne interesuje Srbija samo vlast

Sonja

21.03.2023 15:43

Predsednik Aleksandar Vučić je zaista veoma vešt političar, koji je to dokazao i uspešno balansirajući između različitih sila i interesnih grupa.

vlajko

21.03.2023 15:47

Srbija uvek gleda samo sebe , imamo neutralnu politiku pa uspevamo da se izborimo sa svakim zahvaljujuci nasem predsedniku Vucicu !

Miško

21.03.2023 15:48

Sposobnost predsednika Vučića da odoli pritiscima sa svih strana je dokaz da vodi mudru i odgovornu politiku.

Nikola

21.03.2023 15:48

Nikada boljeg predsednika Srbija nije imala.

Milena

21.03.2023 15:55

Hvala bogu pa nasu drzavu vodi osoba kao sto je Vucic,bez njega bi bili zadnja rupa na svirali.

Goran

21.03.2023 16:02

Mi smo drzava mira, tako se i ponasamo prema nasim prijateljima i saradnicima.

Irena

21.03.2023 16:04

Vučić se uvek iskreno zalagao za najviše interese Srbije i srpskog naroda!

Iva

21.03.2023 16:06

U Ginisovu knjigu cemo uci,ali kao drzava koja najvise napreduje iz dana u dan.

Darko

21.03.2023 16:06

Vučić je primer pravog lidera koji se maksimalno zalaže za napredak svoje države i što bolji život svojih građana!

Dijana

21.03.2023 16:07

Srbija je srećna država i mi smo srećan narod što imamo lidera kao što je Vučić!

Borka

21.03.2023 16:09

Jedno veliko postovanje za coveka koji je sacuvao mir u svojoj drzavi i sa drzavama oko nje.

Todor

21.03.2023 16:10

Vučić je na prvom mestu dobar čovek koji voli svoj narod i svoju državu,a kao lider vodi Srbiju najboljim mogućim putem!

Miroslav

21.03.2023 16:12

Veliko poštovanje za najboljeg lidera Aleksandra Vučić!

joco

21.03.2023 16:12

Što se tiče Vučića on je odgovoran predsednik države Srbije i što je naj bitnije poštovan u celom svetu i mi smo ponosni što ga imamo .

Mila

21.03.2023 16:14

Vučić poseduje umece koje mu omogućava da efikasno upravlja Srbijom u ovim izazovnim vremenima.

Cica

21.03.2023 16:16

Sa politikom ovog velikog coveka mozemo samo da napredujemo.

Marijana

21.03.2023 16:18

Svaka čast na energiji i trudu koju Vučić ulaže za dobrobit naše države i našeg naroda!

Lela

21.03.2023 16:18

Ovo je samo dokaz da se Vuciceva borba i dobra politika isplati.

Ana

21.03.2023 16:18

Nas A.Vucic treba da bude uzor politicarima.

Nesa

21.03.2023 16:19

Vučić svojom politikom brani interese naše zemlje i bori se za naša prava.

Lena

21.03.2023 16:19

Mnogi bi voleli nemire u Srbiji i oni spolja,a i neki nasi izrodi iznutra.Al danas Srbiju vode ozbiljni i pametni ljudi.

Danijela

21.03.2023 16:19

Vučić sve što radi,radi za najviše interese Srbije i srpskog naroda!

Lena

21.03.2023 16:20

Prioritet politike u Srbiji koju vodi predsednik Vucic su mir i stabilnost zemlje na prvom mestu.

Sneza

21.03.2023 16:21

Srbija ne zeli da se mesa u sukobe velikih sila dovoljno smo propatili u proslosti I ginuli za racun drugih.

Dejan

21.03.2023 16:21

Vučić nikada neće uraditi nešto što nije u interesu naše države!

marko

21.03.2023 16:22

Možemo reći da je zahvaljujući Vučiću koji vodi odgovornu politiku Srbija sve bolja jača i snažnija zemlja.

Lazar

21.03.2023 16:22

Predsednik Vučić nikada neće prihvatiti i uraditi nešto što se kosi sa interesima naše države i našeg naroda!

Petra

21.03.2023 16:23

Nasa lepota igre je u miru i stabilnosti.

Farkaš

21.03.2023 16:23

Zahvaljujući dobrim odnosima sa mnogim zemljama, donela nam je mnoge investitore. Samim tim dolazi i do razvoja Srbije i životnog standarda.

Nemanja

21.03.2023 16:26

Zadivljijuće je sa kolikom energijom se Vučić bori za naš narod i našu državu!

Sara

21.03.2023 16:27

Nasa drzava balansira mirno,stiteci svoje interese.

lela

21.03.2023 16:31

Zna se da Vučić vodi politiku u interesu naše zemlje i da naša zemlj napreduje .

ana

21.03.2023 16:34

Vučić je lider koji je stekao poštovanje i poverenje u celom svetu. Njegova odgovornost i posvećenost su neupitne.

Cane

21.03.2023 16:34

Pritisci za uvodjenje sankcija Rusiji stižu sa svh strana ali im Srbija uspešno odoleva duže od godinu dana.

rada

21.03.2023 16:39

Vučićeva politika uspešno uspostavlja ravnotežu između Istoka i Zapada.

filip

21.03.2023 16:40

Vučićev pristup međunarodnim odnosima demonstrira veštinu balansiranja između Istoka i Zapada.

darko

21.03.2023 16:40

Vučić uspešno održava ravnotežu u odnosima sa Istokom i Zapadom.

sima

21.03.2023 16:41

Vučićeva politika podrazumeva uspešno balansiranje između spoljnih uticaja

daca

21.03.2023 16:41

Vučićevi napori da se održi ravnoteža između Rusije i Evrope donose pozitivne rezultate.

nena

21.03.2023 16:45

Niko nije tako dobar kao što je Vučić .Treba da uče od njaboljeg pojedinci

Petar

21.03.2023 16:45

Srbija ima ozbiljnu i uravnoteženu politiku.

vlado

21.03.2023 16:52

Kad je u pitnju sukob Rusije i Ukrajine najbolje je da Srbija ostane neutralna.

Andrejka92

21.03.2023 16:58

Predsednik Vucic je najzauzniji sto je u nasoj zemlji ocuvan mir!

Ana

21.03.2023 16:59

Treba znati kako igrati u ovoj mudroj borbi, zato svaka čast Vučiću

Virdžoni

21.03.2023 17:01

Vučić je iskusan političar, koji zna da se bori i da izađe na kraj sa svakim, zarad dobrobiti Srbije

Nina

21.03.2023 17:01

Vučić se svim snagama zalaže za Srbiju i njen narod. Godinama unazad već pokazuje kakav je političar a i čovek pre svega