SRBIJA DOPRINELA SMANJENJU MIGRATORNOG PRITISKA U EU Premijerka Brnabić sastala se sa Ilvom Johanson
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr

Vlada Srbije saopštila je da je premijerka ocenila kao veoma dobru saradnju sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu (FRONTEKS) i ujedno se zahvalila EU na značajnoj finansijskoj pomoći za potrebe upravljanja migracijama i povećanja institucionalnih kapaciteta  za rešavanje pitanja migracija i azila.

Po pitanju iregularnih migracija u Srbiji, premijerka Brnabić je istakla da je važno što su partneri iz Evropske unije prepoznali značajne napore naše zemlje u upravljanju migratornih tokova, kao i da će Srbija i u narednom periodu s posebnom pažnjom pratiti indikatore migratorih pritisaka i u tesnoj saradnji sa evropskim partnerima na njih odgovarati.

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson istakla je da je Srbija u prethodnom periodu napravila veliki pomak u usaglašavanju sa viznom politikom Evropske unije, dodavši da je zahvaljujući tim merama došlo da vidljivog smanjenja migratornog pritiska u EU.

Johanson je naglasila da je ključna zajednička saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja ljudi na granicama.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading