SKANDALOZNO Uporedio našu zemlju sa nacističkom Nemačkom! Bakirov poslanik: Srbija dala doprinos Holokaustu
Printscreen

Ovaj Mehmedovićev status na Fejsbuku koji su, ne bez radosti, preneli mnogobrojni sarajevski mediji izazvao je najoštrije reakcije i osude javnosti u Srpskoj i Srbiji.

Mehmedović je napisao da je BiH država i biće, sa Dodikom i njegovim sledbenicima ili bez njih.

„I u slučaju ’izlaska na Egej u Grčkoj uključujući luku Solun’, što je Hitler obećao Srbiji ukoliko dođe do ’bilo kakvih teritorijalnih promena na Balkanu’, kao i u slučaju pitanja državne imovine i funkcionalnosti BiH, velikosrpski program uvek vodi isti motiv, ’uzimanje u posed, a onda i u vlasništvo teritorije drugih zemalja i imovine na njoj’“, naveo je u skandaloznoj objavi Izetbegovićev poslanik, i dodao:

„Ne treba sumnjati da je Srbija u nekom drugom razvoju situacije dobila ’izlaz na Egejsko more, uključujući Solun’ da na tim područjima ne bi bilo više od pet odsto grčkog stanovništva i da bi Beograd doneo zakon o nepokretnoj imovini Srbije, koji bi se protezao na te teritorije u Grčkoj.“

On je, između ostalog, poručio da je Srbija inspirisala Hitlera za „program besomučnog naoružavanja iz budžetskog deficita i potom vojne napade na uspavane susede, koji je doveo do ponovnog svetskog sukoba i Holokausta kojem je Srbija dala zapažen doprinos“.

Mehmedović je, inače, baš kao i njegov prijatelj Bakir Izetbegović, poznat po čestim srbomrzačkim izjavama. Ova je, međutim, najbesmislenija do sada, jer ako se nešto zna o Prvom i Drugom svetskom ratu, to je da je Srbija uvek bila na savezničkoj pobedničkoj strani, protiv osvajača, kao i da su Jevreji ubijani zajedno sa Srbima i da nema primera da su Srbi na bilo koji način progonili Jevreje. Naprotiv.

Šefica kluba poslanika SNSD: On je školi dao ime fašiste

Ako ima nekog ko ne bi trebalo da pominje Hitlera, onda je to Šemsudin Mehmedović, jer je on jedan od kreatora ideje da se jednoj sarajevskoj osnovnoj školi dodeli ime brutalnog fašističkog zločinca i Hitlerovog vojnika Mustafe Busuladžića, što je izazvalo šok kod svih žrtava nacizma i tu se zapravo vidi ko je taj iz našeg okruženja ko sledi i podseća na Hitlera, poručila je Sanja Vulić, šefica Kluba poslanika SNSD u parlamentu BiH.

Kako je podsetila, u sarajevskoj čaršiji se i danas priča da je Mehmedović podržao dovođenje mudžahedina, koji su klali i ubijali srpski narod.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading