MINISTAR VESIĆ PORUČIO Izmene Zakona o planiranju i izgradnji donose kraće i transparentnije procedure
Foto: Tanjug/Tanjug

On je u izjavi datoj u Privrednoj komori Srbije rekao da će izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji koji će biti usvojen sa novim Prostornim planom Srbije dati novi implus sektoru u kojem svaki uloženi dinar donosi tri dinara BDP-u, odnosno gradjevinarstvu koje stvara šest posto srpskog BDP-a.

Ministar je rekao da su trećina svi zaposlenih u građevini Srbije stranci, i da se oseća nedostatak radne snage u toj oblasti pa se puno očekuje i od aktuelnih promena zakona o zapošljavanju stanaca.

Govoreći o ukidanju plaćene konverzije za zemljište Vesić je rekao da će tako biti oslobođeno oko 5.000 lokacija sa oko 15 miliona kvadratnih metara za dalje investiranje što će doneti mnogo više novca, te ponovio da su efekti za državu do sada ukupno naplaćene konverzije bili zanemarljivi.

Predsednik PKS Marko Čadež ocenio je da će izmenjeni Zakon omogućiti da građevinska industrija doprinese u ovoj godini pomacima u privrednom rastu Srbije.

MINISTAR VESIĆ PORUČIO Izmene Zakona o planiranju i izgradnji donose kraće i transparentnije procedure

Tanjug

 

On je istakao da građevinska industrija, u kojoj je 60.000 kompanija sa više od 200.000 zaposlenih, utiče na rast još 22 industrijske grane.

Objasnio je da je pri predlaganju izmena i dopuna zakona Ministarstvo saslušalo predloge privrede i najveći deo njih uvrstio u predloženi tekst.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading