SJAJNA VEST Srpski heroj Vladimir Lazarević izašao sa VMA: Još jedna generalova pobeda!
Foto: Privatna arhiva

 

Iz kola, na putu ka Nišu, gde su ga željno iščekivali članovi porodice, general je za Alo! poručio:

- Proteklih 15 dana je bilo zaista kritično jer sam imao emboliju oba plućna krila. To je bilo krajnje urgentno stanje i nije se moglo čekati. Iz laboratorijskih analiza moj sin lekar je uočio o čemu se radi i doneo odluku da započnem hitno lečenje. Prvo mi je urađena intervenciji u niškom Kliničkom centru, na Klinici za kardiohirurgiju, onda su počeli intenzivnu terapiju i sutradan sam već bio na VMA.

KUĆNO LEČENJE

Kako nam je rekao Lazarević, našao se na pravom mestu.

- Moram da naglasim veliko, tačnije izvanredno veliko angažovanje svih, od uprave do Klinike za pulmologiju, hirurgije... Ko sve nije učestvovao... Uspeli su da zaustave taj moj problem, sprečili su da eskalira. Vraćam se na kućno lečenje, primaću dalju terapiju u kućnim uslovima. Za mesec dana je kontrola, pa ćemo videti. Reklo bi se da je sve uspešno rešeno, bar zasad - ističe general.

Da je general pušten, javio nam je njegov sin Milan, koji je sve vreme bio uz oca, a pošto je i sam lekar (hematolog), ispostaviće se da je njegova pravovremena reakcija i prepoznavanje simptoma u stvari i spaslo život njegovom ocu. Na radost cele patriotske Srbije!

- Hvala bogu, tata je pušten. Idemo kući, biće sve dobro - kratko nam je rekao Milan.

SJAJNA VEST Srpski heroj Vladimir Lazarević izašao sa VMA: Još jedna generalova pobeda!

 

 

 

Lazarević ima 74 godine, a pre dve godine imao je ozbiljan moždani udar od kojeg se dugo oporavljao. Tokom oporavka ispričao je da mu je veliku snagu dala podrška nekadašnjih saboraca.

- U jednom trenutku osetite da gubite tlo pod nogama, a čini vam se već sledećeg da vam nabrajaju ko je sve zvao i poslao poruke podrške. To vam da neku dodatnu unutrašnju snagu, koja svakako pomaže da se brže nađete na putu oporavka. Zvali su me saborci, generali Ratko Mladić i Nebojša Pavković, patrijarh, državni vrh. To mi mnogo znači. Bilo je gusto, ali lekari kažu da sam zasad izbegao opasnu zonu, pa da idemo polako - poručio je tada iz bolničke postelje.

SINOVI NA RATIŠTU

A koliko je general bio požrtvovan i posvećen odbrani Srbije, pokazuje i to što su tokom rata na Kosovu s njim bila i dvojica sinova. Nije mu padalo na pamet da ih sklanja, poput nekih drugih.

- Prva trauma mi je bila kada je bombardovana kasarna „Kosovski junaci“ u Prištini. Najstariji sin Vlada mi je bio tamo. Tada su poginula četiri vojnika - ispričao je svojevremeno u jednoj ispovesti Lazarević.

Pričao je, između ostalog, i kako ga je bog pogledao kada je sa svog komandnog mesta gledao kako avioni NATO 1999. gađaju naše položaje na kojima je bio njegov srednji sin Marjan, koji je, srećom, tada samo lakše povređen.

Zdravlje stradalo u Hagu

Zdravlje Vladimira Lazarevića najviše je stradalo tokom njegove haške golgote. On je, podsetimo, dobrovoljno otišao da mu sude u Hagu iako je znao da ništa nije kriv, da bi svoju Srbiju sačuvao pritisaka. Osuđen je na pravdi boga i u zatvoru je proveo 12 godina.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading