AKTUELNI PREDSEDNIK CRNE GORE NE ZNA DA LI ĆE SE OPET KANDIDOVATI: Milo kuka da je umoran!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Milo Đukanović, aktuelni predsednik Crne Gore i lider DPS-a, umoran je od nekoliko decenija provedenih na vlasti te tobož razmišlja da li ponovo da se kandiduje na izborima za šefa države. Đukanović je poručio da još nije doneo odluku da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 19. marta, a u razgovoru za DW najavio odluku u narednih nekoliko dana.

- Ja sam već 30 godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije ima pravo da se oseti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat - rekao je Đukanović u Minhenu, gde je učestvovao na Konferenciji o bezbednosti.

- Sagledavamo ko je taj ko može najbolje pomoći da se Crna Gora nakon dvoipogodišnjeg lutanja vrati na stabilan kolosek evroatlantskog razvoja - dodao je predsednik DPS-a.

AKTUELNI PREDSEDNIK CRNE GORE NE ZNA DA LI ĆE SE OPET KANDIDOVATI: Milo kuka da je umoran!

Vladimir Pavićević - Privatna arhiva

 

Politikolog Vladimir Pavićević je za Alo! prokomentarisao ovu pomalo neočekivanu izjavu Đukanovića.

- Novi predsednik Crne Gore biće Andrija Mandić bez obzira na to da li će mu glavni rival na izborima biti Milo ili neki Milov kandidat - istakao je on, i otkrio šta je Đukanović želeo da postigne ovom izjavom. 

- Što se tiče Milove odluke o kandidaturi, moja procena je da on mora da bude kandidat u ime DPS-a i da sada lažnim dilemama zapravo traži od svojih da ga mole da se kandiduje. Voleo bih da Milo bude kandidat DPS-a zato što ćemo s njim najlakše da se izborimo. On je najgori izbor DPS-a za kandidata jer on lično nema ni teoretsku šansu da pobedi. Ali evo da sačekamo još nekoliko dana da se sve precizira, pa da idemo u kampanju - naveo je Pavićević.

Inače, Đukanović je u intervjuu naglasio i da je Crna Gora stoprocentno uskladila politiku prema Rusiji s Briselom i da je uvela sankcije Rusiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading