Vesić: Bez blokade u Pakovraći u nedelju, građani u ponedeljak u Ministarstvu pravde
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Vesić, koji je danas obišao radove u tunelu Laz na deonici autoputa Preljina - Požega, zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom razgovarao je sa građanima koji su prethodnih dana blokirali autoput zbog problema koji imaju sa isplatom novca za eksproprijaciju.

Dogovoreno je da oni ponedeljak dođu na sastanak u Ministarstvu pravde, kako bi izneli primedbe na brzinu rada sudova i kako bi se videlo na koji način bi, bez mešanja u njihov rad, odnosno samostalnost sudova, ti predmeti mogli da se rešavaju brže, naveo je Vesić.

“Naravno, sudovi su nezavisni, niko ne može da utiče na njihove odluke, ali možemo da razgovaramo o tome kojom se dinamikom to radi i da zamolimo sudove da ove predmete rešavaju prioritetnije", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je dogovoreno je i da u nedelju ne bude blokade, i da se posle razgovora u Ministarstvu pravde, zajedničkim naporima iznađe rešenje kojim sve strane biti zadovoljne.

"Ne želimo da utičemo na rad i odluke sudova, ali je ministarka pravde Maja Popović, kojoj sam zahvalan zbog toga, izašla u susret i organizovaće sastanak zajedno sa predstavnicima pravosuđa, kako bi od građana čuli koje su im primedbe, kako bi se u skladu sa zakonom, te primedbe razmotrite, a problem rešio", rekao je Vesić.

Blokade neće biti u nedelju, kako nam je obećano, tako da će građani koji su spojili praznike i predstojeći vikend, moći da koriste autoput "Miloš Veliki" u punom kapacitetu, dodao je ministar Vesić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading