ĆUTIN PAJTOS DAVAO DOZVOLE  ZA MINI-HIDROELEKTRANE Alo! otkriva ko je, u stvari, profesor koga je Jovanović dizao u nebesa u parlamentu
Foto: Alo

Sudeći po reakcijama koje su usledile nakon ovih reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre nekoliko dana na sednici parlamenta, kojoj je prisustvovao i odgovarao na sva pitanja poslanika, šef države je pogodio pravo u centar.

DOKAZANA LAŽ

Alo! danas otkriva ko je, u stvari, profesor Ratko Ristić, pajtos Aleksandra Jovanovića Ćute, te da je Vučić zakačio samo vrh ledenog brega, iznoseći lako proverljive i potpuno istinite podatke o sprezi pomenute dvojice i njihovim poslovima.

Dakle, Ristić, profesor Šumarskog fakulteta i prorektor Univerziteta u Beogradu, navodno veliki protivnik mini-hidroelektrana (MHE), u stvari je, kao član Revizione komisije tadašnjeg Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI), redovno glasao upravo za MHE. Jedno priča, a drugo je radio, baš kao i njegov drugar Ćuta, za kog je Vučić usred parlamenta dokazao da laže, pokazavši dopis Jovanovića kojim ovaj traži izdavanje energetske dozvole za gradnju mini-hidroelektrane.

Idemo redom, Ristić je bio član Revizione komisije MGSI tokom 2015, 2016. i 2017. A upravo na osnovu odluka te komisije su izdavane građevinske dozvole za MHE. U zapisnicima sa sednica, u koje je naš list imao uvid, a kojima je prisustvovao Ristić, jasno je navedeno da je za projekte za građenje MHE prihvaćena tehnička dokumentacija, što znači da nije bilo primedbi, inače bi bile konstatovane. Dakle, Ristić je i te kako bio saglasan sa gradnjom mini-hidroelektrana širom Srbije.

Konkretno, to znači da je bio saglasan 2016. da se prihvati tehnička dokumentacija za izgradnju MHE „Papratna“ na Staroj planini. Istoj onoj za koju je njegov pajtos Ćuta tvrdio da treba da se donese rešenje o prestanku važnosti građevinske dozvole. Tako se vraćamo na ono da jedno pričaju, a drugo rade. 

UVEK SAGLASAN

Takođe, Ćuta je u istoj izjavi naveo da treba poništiti građevinsku dozvolu za MHE „Topli dol“ i doneti rešenje o prestanku važnosti građevinske dozvole za MHE „Ravno bučje“. Paralelno s tim, kakvog li licemerja, prof. Ristić nije prisustvovao sednicama na kojima se o tehničkoj dokumentaciji za te MHE odlučivalo. Da je bio, možda bi mogao da kaže neku reč protiv. To, međutim, nije isplativo...

Da sumiramo, ukupno, tokom 2015, 2016. i 2017, Ristić je bio saglasan sa tehničkom dokumentacijom za izgradnju pet MHE na Staroj planini, a nije prisustvovao sednicama na kojima se odlučivalo u vezi sa prihvatanjem tehničke dokumentacije za još tri MHE. Zaključak izvedite sami...

Suma sumarum, ovako je glasao prof. Ristić

2015.

1. MHE Bojčevica (saglasan)

2. MHE Rogopeč (saglasan)

3. MHE Studenica (nije prisustvovao sednici)

4. MHE Miline (nije prisustvovao sednici)

5. MHE Neđulica (nije prisustvovao)

 

2016.

1. MHE Papratna (saglasan)

 

Pismo puno uvreda, ali bez konkretnog odgovora

Ratka Ristića, baš kao i Ćutu, toliko je pogodila istina koju je pred najširom javnošću izneo predsednik Vučić, da je nakon toga uputio otvoreno pismo šefu države (koje su tajkunski mediji preneli kao udarnu vest) u kom ga je zasuo salvama uvreda. Ipak, pisao je o svemu osim o onome za šta ga je Vučić optužio. Očekivano, s obzirom na ono što možete da pročitate u ovom tekstu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading