Vladimir Lazarević hitno smešten na Kliniku za plućne bolesti VMA: General bije životnu bitku
Foto: Alo/Ognjen Radošević

- Otac je hospitalizovan na Klinici za plućne bolesti na VMA, rade se pretrage. Plućna embolija je jedno od najtežih i najkomplikovanijih stanja u medicini, tako da bilo šta što bih rekao u ovom trenutku ne bi bilo zahvalno u kontekstu neke prognoze. Važno je da smo dijagnostikovali to, on sada prima terapiju i daće bog da to pregura kako treba - objašnjava generalov sin, inače i sam lekar, i nastavlja:

- Koga god od lekara da pitate, svako će vam reći da je to jedno od najopasnijih stanja u medicini. Otac prima terapiju i pod stalnim je monitoringom. U svesnom je stanju i uspeo sam da popričam s njim, ali još je rano da bi on osetio bilo kakvo poboljšanje. Važno je samo da nije gore. Zaista se iskreno nadam da će to ići u dobrom smeru. Pregurao je svašta u životu, ali na kraju uvek strada zdravlje. Što se tiče uzroka njegovog stanja, još uvek se ne zna koji je i upravo su ispitivanja usmerena sada i na taj deo, da se nađe odakle je, laički rečeno, došao taj tromb, da li je to iz samih pluća ili je to iz dubokih vena ekstremiteta ili je to, ne daj bože, zbog neke maligne bolesti. Zato se i rade sva ta ispitivanja jer će moći da pomognu i u terapiji i u prevenciji. Ne znamo kada će biti gotove sve analize, ljudi ovde imaju svoju proceduru i niti bih se mešao u to niti mogu da utičem na to.

Podsetimo, general Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije u vreme agresije NATO 1999, u leto 2021. imao je moždani udar srednjeg intenziteta, posle kojeg se dugo oporavljao.

Rođen je 1949. godine u Grnčaru kod Babušnice. Dobrovoljno se predao Haškom tribunalu, iako je dobro znao da su optužbe protiv njega besmislene, jer je samo branio svoju zemlju. U Hagu je osuđen na 15 godina zatvora, a nakon što je odslužio dve trećine kazne pušten je na slobodu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading