ŠOU Bivša ministarka rešila da se vrati na političku scenu, ali to joj ne ide glatko - Svi beže od Zorane
Alo
ŠOU Bivša ministarka rešila da se vrati na političku scenu, ali to joj ne ide glatko - Svi beže od Zorane

Alo

 

Niko neće kod Zoke u stranku! Zorana Mihajlović, nekadašnja ministarka rudarstva i energetike, planira da napusti SNS i osnuje sopstvenu partiju jer ne može da podnese odlazak u anonimnost, a i željna je moći i uticaja. No, u sprovođenju tog plana nekadašnja članica Vlade Srbije naišla je na jedan poprilično nerešiv problem, ne može da nađe ljude koji bi s njom krenuli u formiranje te stranke, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

Naime, Mihajlovićeva je prethodnih nedelja i meseci razmišljala o povratku na političku scenu Srbije tako što bi osnovala novu partiju, finansije joj nisu problem, jer se i ima i može, ali sve pada u vodu jer nema podršku, tj. niko iz SNS-a ne želi da krene s njom. Ne žele ni njeni bivši saradnici iz Vlade.

- Zorana je pokušavala da ubedi neke svoje bivše kolege s kojima je bila bliska da pređu u njenu stranku, ali su je oni, žargonski rečeno, iskulirali. S obzirom na to da unutar SNS-a nikada nije ni imala podršku zbog soliranja, smešno je što je uopšte pomislila da bi oni koji su iz kurtoazije bili ljubazni prema njoj mogli da pređu kod nje u stranku - navode naši izvori, i dodaju da je Mihajlovićeva u problemu jer niti je podržavaju ovi na vlasti niti opozicija.

Nekadašnja članica Vlade prethodnih nedelja je pokušavala i prijatelje iz privatnog života da nagovori  da joj se oni pridruže u ovom poduhvatu, ali ni oni nisu oduševljeni idejom.

- Zorana ih ubeđuje da je imala dobre kontakte sa strancima, te se kune u ambasadore, ali od te priče nema ništa jer ni iz inostranstva niko neće da podrži priču koja je unapred osuđena na neuspeh - ističu naši sagovornici, te dodaju da se Mihajlovićeva razočarala jer je tek sada shvatila da i nije tako omiljena kako je mislila. Što bi narod rekao: „Dobro jutro Kolumbo, ovde Amerika“…

Pošto joj osnivanje stranke ide u skladu s pesmom Šemse Suljaković „izgubila sve sam bitke, al’ još vodim rat“, Mihajlovićeva je odlučila da se baci na društvene mreže, te da tamo pokuša da okupi simpatizere.

Najpre je pokušavala da opere svoj imidž bahate i razmažene političarke, te je počela da objavljuje slike s kućnim ljubimcima, te iz svog doma, a sve u cilju da se predstavi kao „narodski čovek“… No ni tu ne ide kako je zamislila, jer umesto hvalospeva sve češće čita kritike…

ŠOU Bivša ministarka rešila da se vrati na političku scenu, ali to joj ne ide glatko - Svi beže od Zorane

Foto: Printscreen

 

Mediji su prethodnih dana pisali da nekadašnja članica Vlade Srbije namerava da uskoro lansira sajt - zoranamihajlovic.com.

Podsetimo, Mihajlovićeva je veoma teško podnela to što nije deo nove vlade Srbije, te je krenula đonom na dojučerašnje najbliže saradnike koji su joj i omogućili prethodnih nekoliko mandata u Vladi. Ona je deset godina bila ministarka i prvi dan kad je ostala bez fotelje pljunula na je i na Aleksandra Vučića i stranku koja ju je za te ministarske funkcije upravo i predlagala.

Vučić: Pravi stranku jer nije ministar

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nekadašnja ministarka i dugogodišnja funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović planira da osnuje svoju partiju. On je istakao da neće ništa loše reći o SPS ili svojim saradnicima koji su napustili SNS zato što nisu dobili funkciju.

- Nikada nismo hteli da neko drugi bude kriv. Ne morate da delite teret, ali bar budite fer tih dana i nemojte da se pravite da niste živi. A uvek sam preuzimao odgovornost i bio gromobran za sve državne funkcionere i štitio sam i one koji su zasluživali i oni koji to nisu zasluživali - rekao je Vučić. Naglasio je da nekadašnja ministarka Zorana Mihajlović „neće čuti nijednu ružnu reč“ ni od koga iz SNS.

- Neću ništa loše da kažem o SPS ili onima koji su nas napustili zato što nisu dobili funkciju, poput Zorane Mihajlović, koja će da pravi svoju stranku i čuda ili šta sve ne napuštajući SNS. Od nas neće čuti nijednu ružnu reč, a svi će znati da je to zato što nije ministar - dodao je Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading