DANAS ISPLATA SUBVENCIJA: Ministarka Tanasković: Nismo u mogućnosti da zabranimo uvoz
Alo

- Naša država je orijentisana prema EU i nismo u mogućnosti da zabranimo uvoz. Možemo da kontrolišemo uvoz i to radimo - kazala je ona.

Tanaskovićeva kaže da je vodila razgovore sa proizvođačima mleka.

 Ako bismo išli na povećanje državne premije sa 10 na 20 dinara, to će državu koštati oko 8 milijardi dinara - rekla je ona i dodala da bi mlekare mogle spustiti otkupnu cenu za taj deo subvencije.

Tanaskovićeva kaže da moramo da štitimo domaćeg proizvođača.

- Trenutno je situacija takva da cena mleka u Evropi pada, a moja molba je da podnesu teret i da vidimo šta će biti u prva tri meseca, pa da onda pričamo - kazala je ona.

Ona je rekla da danas kreću islate subvencija svim mlekarama za mleko za četvrti kvartal.

Proizvođačima suncokreta podsticaji su isplaćen u petak, kazala je ministarka. Bespovratno je podeljeno 1.000 tona merkantilnog kukuruza iz Republičkih robnih rezervi.

Kaže da su dva najvažnija projekta eAgrar i promena načina finansiranja.

- Nema straha kod naših poljoprivrednih proizvođača kad pričamo o javnom pozivu. On služi samo tome da bi administracija brže isplaćivala subvencije poljoprivrednicima - rekla je ona.

Kaže da je 61.000 poljoprivrednika uzela svoj ID broj.

- Još jednom pozivam da za svaku nejasnoću idu u poljoprivrednu stručnu službu. Otvorili smo i besplatnu liniju 0800 106 107 - rekla je ona.

Srbija je apsolutno bezbedna kad su u pitanju rezerve hrane.

- Svih osnovnih životnih namirnica ima dovoljno - izjavila je ministarka.

Sledeći javni poziv za konkurs „50:40:10“ za nabavku novih traktora i opreme za stočare je u februaru. Projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstava u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40% kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10% sopstvenog učešća.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading