UGLJANIN I KAMBERI ŠURUJU S KURTIJEM!  Lider SDA Sandžaka sa svojim poslanicima i predsednikom albanske PDD boravio u Prištini!
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Susret se desio na dan nakon što je Skupština Srbije završila raspravu i donela zaključke o pitanju Kosova i Metohije.

Oni su, kako je saopšteno nakon sastanka, razgovarali o pravima Bošnjaka na tzv. Kosovu i Albanaca u Srbiji. Zatražili su reciprocitet prava sa Srbima koji žive na KiM, navedeno je u saopštenju, prenose mediji.

Na sastanku su istakli da su „nezadovoljni položajem Bošnjaka i Albanaca uopšte“, a posebno u opštinama Novi Pazar, Tutin i Sjenica, kao i u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, navodi se u saopštenju tzv. vlade privremenih prištinskih institucija. Takođe je razgovarano o „sastavnim elementima evropskog predloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije“.

UGLJANIN I KAMBERI ŠURUJU S KURTIJEM!  Lider SDA Sandžaka sa svojim poslanicima i predsednikom albanske PDD boravio u Prištini!

Alo

 

Potpredsednica parlamenta Sandra Božić je, komentarišući ovaj susret, poručila da pre nego što odu sledeći put da daju raport, neka upamte da su ih izabrali pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji da štite njihove interese u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a ne da daju legitimitet teroristima koji bi da parčaju Srbiju.

- Kao i svaki dobar i veran pas, tako je i ova ekipa otišla da vrati kosku svom gazdi u Prištinu. Začudilo bi me da su osudili pokušaj ubistva dva mladića srpske nacionalnosti uoči Božića ili sve učestalije napade na Srbe zasnovane na nacionalnoj osnovi. S druge strane, dok nacionalne manjine u Srbiji uživaju najšira prava, uz značajno predstavljanje kako u Vladi, tako i u Skupštini i pravosuđu - jedino pravo koje Srbi svuda imaju jeste pravo na metak i nož, kako ih posebno tretiraju na KiM ovih dana. Očigledno je da bi oni želeli takve scene da vide i na drugim mestima. Mislim da su se malo zaigrali i da sanjaju opasne snove, čije ostvarenje nikad neće dočekati dok je Aleksandra Vučića - za šta su dobili čvrsta uverenja od njega lično - rekla je ona za Alo!, i dodala:

- Najzanimljivije od svega je to što ovi ljudi nemaju poverenje svojih sunarodnika na lokalu. Dok ovi očajnički potezi pokazuju da ih boli činjenica da nemaju uticaj u najvišim telima nacionalnih manjina, te mogu da predstavljaju jedino sebe, ali ne i pristojan deo predstavnika nacionalnih manjina koji čine nesumnjivu većinu. Gledajući ovu sliku, ne vidim nikakvu razliku između njih i lažnih patriota koji su proteklih dana pravili haos u Skupštini, dajući tako prištinskim separatistima prostor za prikupljanje poena na srpskom nejedinstvu.

Nataša Jovanović

Nataša Jovanović - Privatna arhiva

 

Narodna poslanica Nataša Jovanović je poručila da ovaj sastanak za nju nije nikakvo iznenađenje.

- Odavno je poznato da su oni na istom zadatku, pod pokroviteljstvom istih mentora čiji je cilj dalje razbijanje Srbije. I ovih dana smo ih podsetili i ovde u Skupštini na to koliko im najviših demokratskih prava pruža država Srbija i takođe u ogromnim investicijama u sredinama u kojima žive. Dakle, oni politički služe ekstremisti Kurtiju, dok im sa druge strane, država Srbija sve pruža - rekla je ona za Alo!

Aljbin i Suljo sarađuju godinama

Poznato je da Sulejman Ugljanin još odranije ima dobre odnose sa Aljbinom Kurtijem, te da se često i sastaju. Jedna od Ugljaninovih izbornih lista zvala se upravo Samoopredeljenje, kako se naziva i Kurtijeva stranka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading