NE MOŽE GORE Tajkunski Danas objavio intervju sa izmišljenim albanskim botom
Foto: Printscreen/Printscreen

Novinari iz tajkunskog “Danasa” su definitivno dotakli samo dno, a ono što su uradili je verovatno nešto najsramnije što je ikada izašlo iz njihovog “pera”.

Naime, u “Danasu” se pojavio intervju sa Danielom Smitom kog su tajkunski novinari predstavili kao nezavisnog stručnjaka za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na zemlje Zapadnog Balkana, a daljim istraživanjem se ispostavilo da su uradili intervju sa izmišljenim čovekom!

Jedan Tviteraš je odlučio da ispita ko je zapravo dotični Daniel Smit i analizom došao do zaključka da je “Danas” zapravo izmislio ovog stručnjaka, a da je u pitanju albanski bot.

– Članak Danasa opisuje gospodina Smita kao „britanskog stručnjaka za međunarodne odnose sa fokusom na zapadni Balkan“. Da li je ovo istina? Google pretraga ne otkriva ništa što bi ukazivalo na to da je gospodin Smit takav stručnjak i ne postoji ništa što bi mu dalo kredencije da nosi tu titulu – piše u početku Tvita, nakon kog slede dokazi koji potvrđuju koliko je tajkunski medij spreman da ide u izmišljanju.

– Većina zapadnih stručnjaka za Balkan je došla do izražaja u vreme raspada Jugoslavije ili ubrzo nakon toga. Čini se da se gospodin Smit pojavljuje niotkuda 2021. godine i odmah je prihvaćen kao stručnjak za tu temu.

– Nije maternji govornik engleskog. Brzo skeniranje tvitova gospodina Smita otkriva veoma čudno razumevanje engleskog jezika – veoma čudno za nekoga ko tvrdi da je Britanac. Neki primeri: govornik engleskog jezika holandski grad Den Hag ne bi nazvao „Hague“ već „The Hague“.

 

 

Dotični Smit je čak i običan “mim” uspeo pogrešno da speluje.

 

 

– Govornik engleskog jezika ne bi izostavio članak “The” u rečenici. Izvorni govornik engleskog bi stavio „Mediji“, pa dalje „odličan i hrabar“, a zatim „Hajde da pomognemo klovnu Vučiću“.

 

 

Ono što najviše otkriva o poreklu dotičnog Smita jeste da koristi albansku reč za cirkus, odnosno “cirk”.

 

Takođe, izgleda da postoji više naloga kojima upravlja jedna osoba, a drugi je pod imenom Džon Džekson.

– I Danijel Smit i Džon Džekson pridružili su se Tviteru u novembru 2021. i oboje su zainteresovani za iste stvari. Oboje dele sličan stil pisanja i/ili se dive stilu jedni drugih ili kopiraju i lepe tvitove jedni drugima uz neznatna menjanja.

 

 

– Izuzetno sam skeptičan da je Danijel Smit britanski stručnjak za međunarodne odnose. Čini se verovatnije da je on paravan za proalbanski lobi i lažni nalog koji vode Albanci. – zaključuje Tviteraš.

Nakon ovakve detaljne analize i mnogo dokaza koji ukazuju na to da je tajkunski “Danas” dotakao dno intervjuom sa imaginarnim čovekom, možda i nema ništa gore što mogu da urade – a sve to iz želje da prkose radu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se bori za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Takođe, tviter zajednica je reagovala i pobunila se nakon ovih dokaza tražeći ili demanti ili objašnjenje tajkunskih novinara iz “Danasa” za ovakvu sramotu.

Još jedan dokaz koliko su nemoćni tajkunski novinari jeste taj da je novinarka koja je pisala “intervju” blokirala dotičnog Tviteraša.

 

 

Ovakvim skandaloznim potezom tajkunski medij je najviše štete naneo našem narodu na Kosovu i Metohiji, a kako će da se pravdaju nam ostaje da vidimo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ja

05.02.2023 10:30

Ovakvim skandaloznim potezom tajkunski medij je najviše štete naneo našem narodu na Kosovu i Metohiji, a kako će da se pravdaju nam ostaje da vidimo. Takose ne radi svojoj zemlji niti narodu oni su zrtve sto svi mogu da vide i treba da se brane kao i vasa zemlja jer se zlo silom narodu cini sto nikakvog prava nemaju !!!

Ja

05.02.2023 10:33

Tajkunski mediji su ovakvom sramotom naneli štetu najviše našem narodu na Kosovu i Metohiji. Jedan Tviteraš je odlučio da ispita ko je zapravo dotični Daniel Smit i analizom došao do zaključka da je “Danas” zapravo izmislio ovog stručnjaka.