IMA LI KRAJA NJEGOVOM LUDILU - Kurti sad proteruje i srpsko ulje!
EPA/ GEORGI LICOVSKI
IMA LI KRAJA NJEGOVOM LUDILU - Kurti sad proteruje i srpsko ulje!

EPA/ GEORGI LICOVSKI

 

Opet doliva ulje na vatru... Lažna država Kosovo i njen premijer Aljbin Kurti udarili su na srpsko jestivo ulje! Nakon keksa, jaja, mleka i drugih namirnica, namerili su se na zejtin. Naime, tržišna inspekcija prištinskog ministarstva trgovine zabranila je uvoz i prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije. Ovaj potez samo je deo kampanje koju ta kvazidržava mesecima vodi protiv srpskih proizvoda.

Inspekcija je trgovinskim lancima dala rok od dve nedelje da s rafova povuku ovaj srpski proizvod. I obrazloženje je, u najmanju ruku, skandalozno i sramno.

„Uzorci su poslati u laboratoriju na relevantne analize, nakon čega je utvrđeno da jestivo ulje na tržištu ne ispunjava kriterijume“, navedeno je u saopštenju inspekcije.

ISTREBLJENJE

U saopštenju se dodaje da srpsko ulje navodno ne ispunjava „kriterijum prosečne količine za prethodno upakovane proizvode“.

„Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonima i ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje taj proizvod, a potrebno je da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana“, dodaje se u saopštenju.

IMA LI KRAJA NJEGOVOM LUDILU - Kurti sad proteruje i srpsko ulje!

Foto: Shutterstock

 

Navodi se i to da će inspekcija na terenu kontrolisati prodajne objekte kako bi „istrebila“ srpsko jestivo ulje.

„Pozivamo građane da budu pažljivi prilikom kupovine i da se za svako kršenje prava potrošača obrate tržišnoj inspekciji preko odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine“, stoji u saopštenju.

SMETA I TOALET-PAPIR

Doktor ekonomskih nauka Dejan S. Miletić za Alo! kaže da Aljbin Kurti nasiljem i zabranama pokazuje svoju pravu nameru.

- Njegova namera je da ugrozi i protera srpski narod sa Kosova i Metohije. Živimo u 21. veku, a svedočimo ovakvim događajima - kazao je Miletić.

On je dodao da Kurti proteruje kvalitetne i jeftine proizvode i da time nanosi štetu i Srbima i Albancima.

- To što on radi je autodestrukcija. Time pokazuje prirodu svoje vlasti. Njegov cilj je da s Kosova i Metohije zbriše sve što je srpsko, čak i jestivo ulje - rekao je Miletić.

Privremene prištinske vlasti kojima rukovodi Aljbin Kurti prethodno su udarile i na građevinski materijal koji dolazi iz centralne Srbije. I ne samo to, zabranjen je čak i toalet-papir.

Srpski proizvodi puni metaka

Mesecima poslanici Samoopredeljenja i brojne albanske organizacije vode kampanju protiv srpskih prehrambenih proizvoda. Ostaće zapamćen video-spot u kojem se, umesto keksa, u ambalaži nalaze pištoljski meci.

IZBOLI BOBANA, NASUMIČNO PUCALI PO GRAČANICI

Pucnjava u Gračanici, izboden Srbin u Mogili kod Klokota, raspisana poternica za Srbinom, upucana srpska deca kod Štrpca, oteta srpska zemlja kod Leposavića... Sve ovo i mnogo više od toga dešava se na KiM u poslednjih nekoliko dana i nedelja. I većina tih napada na Srbe i njihovu imovinu dešava se južno od Ibra, tamo gde su srpske enklave okružene ekstremistima koji su do juče nosili uniforme OVK. U poslednje dve godine zabeleženo je 300 napada na Srbe i njihovu imovinu, kao i na pravoslavne svetinje.

Poslednji događaj, pucnjava iz automobila u pokretu, desio se u petak kasno uveče u blizini spomenika Milošu Obiliću. Odjekivali su hici unedogled, a prestrašeni meštani iz okolnih kuća pretrnuli su od straha.

- Ne znamo da li su pucali u srpsku zastavu koja se nalazi kod spomenika ili u neku od srpskih kuća. Rafalno su gađali, čula se škripa automobilskih guma - opisuje događaj jedan od Srba koji živi pored kružnog toka. Nekoliko sati ranije u Mogili kod Klokota dvojica Albanaca nožem su izbola Bobana Đuzića. Srbin je zadobio dve ubodne rane u leđa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

05.02.2023 07:33

Ovaj potez samo je deo kampanje koju kvazidržava mesecima vodi protiv srpskih proizvoda, a paralelno se nastavlja serija napada na naš narod