MILOJKO PANTIĆ SE BEDNO ULIZUJE HRVATIMA "Sveti Sava nije bio Srbin, on je laž kao i Vuk Karadžić!" (VIDEO)
Alo!

U tom intervjuu Pantić čak kaže da "Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk".

Niko od hrvatskih novinara, naravno, nije reagovao na ovakve nebuloze.

- Velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava - zaključio je on.

 

On je rekao i da je "Stefan Dečanski drugi sin Stefana Nemanje", iako se Stefan Dečanski rodio 85 godina posle smrti Stefana Nemanje i njegov otac je kralj Miljutin.

Podsećamo, Sveti Sava bio je srpski princ, monah, iguman manastira Studenice, književnik, diplomata i prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve. Rođen je kao Rastko Nemanjić, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, i brat Vukana i Stefana Prvovenčanog.

Kao mladić dobio je od oca na upravu srpsku zemlju Zahumlje. Ubrzo 1192. godine Rastko je pobegao na Svetu goru i zamonašio se u ruskom manastiru Svetog Pantelejmona, gde je dobio ime Sava. Kasnije je sa svojim ocem, koji se zamonašio i dobio ime Simeon, podigao manastir Hilandar, prvi i jedini srpski manastir na Svetoj gori.

Savin kult u narodu bio je jak. Posle jednog ustanka Srba protiv Osmanskog carstva, turski zapovednik Sinan-paša je naredio da se spale mošti Svetog Save na Vračaru verovatno 1594. Na mestu gde se misli da je bila dignuta lomača da uništi poslednje ostatke Svetog Save sazidan je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna bogomolja kod Srba.

Vuk Stefanović Karadžić je najznačajniji srpski lingvista XIX veka, reformator srpskog jezika, sakupljač narodnih umotvorina i pisac prvog rečnika srpskog jezika. Najznačajnija je ličnost srpske književnosti prve polovine XIX veka.

Milojko Pantić je u žižu javnosti došao i 2019. godine kada je policija utvrdila da je upravljao vozilom u stanju veoma teške alkoholisanosti, pošto je na alkometru očitana vrednost od 1,73 promila.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (16)

Loading
sara

31.01.2023 11:24

Slika i prilika koliko ti znaš istoriju, zato i nisi i mrdnuo od sportskog komentatora, i to neuspešnog!!!!.

MrKamenjarac

31.01.2023 11:36

....ODKUD SAD ISPADE OVA GNJIDA?????

Ljubiša

31.01.2023 12:25

@MrKamenjarac - Gnjida je za njega gospodja, Milojko je picajzla...

Sasa

31.01.2023 11:43

Neznam sta ce da urade gospoda Beogradjani ali ja kao SRBIN iz CG sigurno bih ga pljunuo kad bi se nedje vidio sa doticnim.SRAM TE BILO !!!!

Duška

31.01.2023 11:49

To da je pijandura smo znali ali da se spustio na te gdane sad vidimo!

Gagec

31.01.2023 12:05

Sta reci za ovu spodobu : -Jedina dobra osobina je, da je bio izuzetno dobar sportski komentator i nista drugo, a sve ostalo spada u domen nule od"coveka". -lazov, ljigavac, -deda je prolupao, sudaraju mu se nervi u glavi-i ne zna vise sta prica.....premece, -beda, dno dna, blato............

jombara

31.01.2023 12:07

Jedano sportsko piskaralo i takozvani komentator nije dostojan da govori o Svetom Savi i Vuku, srpskim veličinama i prosvetiteljima.

Milan

31.01.2023 13:28

Milojko Pantić nije mentalno zdrav. Ne znam ima li porodicu,ali neko treba da preuzme brigu o njemu. Ako neće ovi političari koji ga iskorištavaju,trebaju socijalne službe. Stvar je ozbiljna i treba hitno poduzeti mere. A ne da bruka državu na osnovu stare slave i dok je bar donekle bio zdrav. Socijalna služba napred!

djordjio

27.01.2024 16:58

Ovog ludog milojka treba proterati iz Srbije, dokle vise da pljuje nasu lepu Srbiju, ovo je najveci uljez i mrzitelj drzave u kojoj zivi