MILORAD DODIK REKAO DA ODLUKU MORAJU DONETI ZAJEDNO VLAST I OPOZICIJA: Srbi da se okupe i budu jedinstveni oko pregovora!
Foto: AP

„Ako se odbija francusko-nemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u celini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo“, napisao je Dodik na svom Instagram nalogu i dodao:

„Srbi, gde god živeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja.“

Prema njegovim rečima, moraju se sagledati moguće posledice u vezi sa rešenjem za Kosovo i Metohiju, koje bi, kako je naveo, mogle da promene sveukupni položaj za Srbe.

Da nam je jedinstvo u ovom trenutku preko potrebno, potvrđuju i narodni poslanici s kojima smo juče razgovarali.

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve“, poručio je da bi to, naravno, bilo vrlo dobro za našu zemlju.

- Međutim, iz ponašanja gotovo svih opozicionih stranaka, medija u vlasništvu tajkuna i društveno-političkih radnika u vlasništvu iste osobe, vidimo da od toga nema ništa. Umesto nacionalnog jedinstva i jačanja pozicije Srbije na najvažnijoj nacionalnoj temi, oni su odlučili da na ovom pitanju ruše predsednika Vučića! Od ponedeljka vode svakodnevnu kampanju koju su postavili tako da šta god predsednik uradio, to ne valja i pogrešno je. Uostalom, činjenica da su opozicioni predstavnici listom odbili konsultacije kod predsednika i insistirali na plenarnoj skupštinskoj raspravi, pokazuje da je njima stalo do toga da budu pred kamerama, a ne da urade nešto važno za državu - istakao je on za Alo!.

Aleksandar Marković - Foto: D. Briza

 

I narodni poslanik Aleksandar Marković poručuje da je bitno da se okupimo i ujedinimo.

- Potpuno se slažem da je poslednji trenutak da se okupimo i ujedinimo kako bismo odbranili naše nacionalne i državne interese. Uostalom, to i jeste politika predsednika države Aleksandra Vučića. Sudeći po dosadašnjim izjavama lidera dela opozicije, sumnjam da će se to i desiti. Pojedini od njih kao da priželjkuju što gori i teži scenario za našu zemlju - rekao je on za Alo!.

Orlić: Da se zajednički izborimo

Skupština Srbije - Alo!

 

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ponovio je da je sednica na temu KiM najavljena za 2. februar i dodao da bi to trebalo da bude prilika da se pokaže ozbiljnost, odgovornost i spremnost svih u srpskom društvu da se postigne jedinstvo.

On je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić i pre nekoliko meseci govorio u Narodnoj skupštini o KiM, podsetivši da je to bila duga rasprava.

- I prošli put je predsednik govorio o tome, ovaj put čak i više važi, s obzirom na trenutak, da bi to trebalo da bude prilika da se pokaže spremnost da postignemo jedinstvo i da se zajednički izborimo za ono što bi trebalo da je državni i nacionalni interes - naveo je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading