LAŽNE PATRIOTE JEDINO ŽELE DA SLOME VRAT VUČIĆU! Alo intervju! Vojislav Šešelj o pritiscima na Srbiju, raspletu kosovskog čvora, odnosima sa Zapadom i Rusijom
Alo

Kaže i da je ubeđen da je Aleksandar Vučić čvrst čovek i da iskreno želi da brani Kosovo i Metohiju, te da već do kraja godine treba raspisati sve izbore osim predsedničkih da bi se videlo ko je vera, a ko nevera.

Srbija je suočena s brutalnim pritiscima po pitanju Kosmeta. Kako na njih odgovoriti? Da li bi bilo mudro i racionalno odbiti u startu razgovore o nemačko-francuskom planu?

- Ne treba odbijati same pregovore, kakvi god da su njihovi papiri. Treba uvek prihvatati pregovore, a ne prihvatati njihove predloge koji se kose sa srpskim državnim suverenitetom i teritorijalnim integritetom. Dakle, nema govora o tome da priznamo nezavisnost Kosova ili da se složimo da ono bude primljeno u međunarodne organizacije.

Hoće li Kurti formirati ZSO?

- Mislim da neće. On će stalno davati obećanja ovima sa Zapada, svojim pokroviteljima, ali mislim da neće.

LAŽNE PATRIOTE JEDINO ŽELE DA SLOME VRAT VUČIĆU! Alo intervju! Vojislav Šešelj o pritiscima na Srbiju, raspletu kosovskog čvora, odnosima sa Zapadom i Rusijom

Ana Paunković

 

Svi su se odjednom udružili protiv Vučića - levica, desnica, Šolakovi mediji...

- Oni ne brinu za KiM, već samo kako Vučiću da se slomi vrat, da padne vlast i da se oni dočepaju dela vlasti. To im je motivacija. Nema kod ovih takozvanih patriotskih stranaka ni gram patriotizma. Ja sam o tome upozoravao javnost svojevremeno, ali znate, ima tu malo božje pravde. Naprednjaci su njima pomogli da se dočepaju skupštinskih klupa, u predvečerje izbora naprednjaci su hteli da se otarase srpskih radikala iz Narodne skupštine, a njih su forsirali, pomagali, davali im svoje ljude da im budu kontrolori na biračkim mestima, davali im stranačke prostorije tamo gde nisu imali nijednog člana, davali im potpise za prijavu izbornih lista. I ko zna na koji još sve način im pomagali, jer oni su očekivali valjda da će ovi zadržati patriotsku poziciju i da će hteti bar po ovim osnovnim pitanjima da sarađuju sa naprednjacima. Međutim, dan posle izbora sve tri te stranke su otišle na sastanak sa đilasovcima i ostalim prozapadnim partijama da vide mogu li se dočepati vlasti u Beogradu. Dakle, nema tu ideologije, nema tu principa, nema tu iskrenog patriotizma, nema tu iskrenog rusofilstva. Pred izbore 2016. Boško Obradović je javno izjavljivao da on nije rusofil, a sad odjednom to postaje kad misli da mu može doneti neku korist u javnom mnjenju.

Gostujući u Hit tvitu, poručili ste da Vučić nije veverica i da neće dozvoliti da ga prevare zapadni emisari. Na čemu bazirate takav stav?

- Ubeđen sam da je on čvrst čovek i da zaista iskreno želi da brani Kosovo i Metohiju, da neće popustiti u pogledu sankcija Rusiji i da neće popustiti u zahtevima da se Republika Srpska utopi u unitarnoj BiH. Zbog toga smo ga mi radikali i podržali na prošlim predsedničkim izborima, ali mislim da stvari ubrzano sazrevaju i da će biti neophodno do kraja godine raspisati izbore na svim nivoima osim predsedničkom, a da se sve stranke onda pred same izbore izjasne ko je za to da se ni po koju cenu ne prihvata nezavisnost Kosova i Metohije i prijem u UN i druge međunarodne organizacije, ko je za to da se ne uvode sankcije Rusiji i ko je za to da se ne dopusti da se RS utopi u unitarnoj BiH. I drugo, smatram da treba odmah raditi na promeni Ustava, tako da se za sledeće predsedničke izbore predsednik bira u Narodnoj skupštini. Znači, Vučić da ovaj svoj mandat izvede do kraja, pet godina, a onda sledeći predsednik da bude izabran u parlamentu. To je demokratskije nego kad imamo neposredne izbore za predsednika. Onda Skupština lakše i smenjuje predsednika, nije toliko zvučna funkcija. Da bude otprilike isto kao što je u Nemačkoj, Italiji...

Sankcije Rusiji ni po koju cenu

Treba li da uvedemo sankcije Rusiji?

- Ni po koju cenu ne smemo uvoditi sankcije Rusiji. To bi značilo da sečemo granu na kojoj sedimo.

Srbija je zvanično na putu ka EU. Hoćemo li ikad postati deo Unije?

- Ja vam garantujem svojim životom da nikada Srbija neće biti članica Evropske unije. Oni se s nama poigravaju kao da smo mi najveći idioti.

Vaša poruka Srbima na Kosmetu i Srbima u regionu?

- Da budu čvrsti, jedinstveni, da budu uporni u odbrani svojih nacionalnih prava, a takva mi je poruka i za sve Srbe u regionu. Da budu jedinstveni, odani svojoj otadžbini Srbiji, odani majci Rusiji i da nepokolebljivo čuvaju srpske nacionalne interese.

Biće radikali opet moćni

Kakva je sudbina Srpske radikalne stranke?

- Srpska radikalna stranka će se oporaviti, ubrzo će stati na noge i opet će biti jaka i moćna kao što je nekada bila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
Ja

30.01.2023 07:17

- Ne treba odbijati same pregovore, kakvi god da su njihovi papiri. Treba uvek prihvatati pregovore, a ne prihvatati njihove predloge koji se kose sa srpskim državnim suverenitetom i teritorijalnim integritetom. Dakle, nema govora o tome da priznamo nezavisnost Kosova ili da se složimo da ono bude primljeno u međunarodne organizacije. Jeste tako! prihvatiti pregovore ali ne njihove zahteve jer nemaju to pravo da prestavljaju nikakvih zahteva srbiji jer se srbija i narod nalaze u svojoj sopstvenoj zemlji u srbiji nemoze srbija da prihvati nikakvih njihovih predloga i nemaju pravo da predloze srbiji nista !!!

Gruja-Bg

30.01.2023 07:18

Opet ovaj patriota, jedan od onih koji su proćerdali Kosovo.

Mima

30.01.2023 11:07

@Gruja-Bg - Šešelj je proćerdao Kosovo sa Jeremićem i Ćutom devedesetih dok su bili u istoj stranci i dok su huškali na ratove

Ja

30.01.2023 07:19

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, u intervjuu za Alo! tvrdi da je odavno upozoravao da desničarske stranke koje se predstavljaju kao patriotske u sebi nemaju ni gram patriotizma.

Ja

30.01.2023 07:24

Kaže i da je ubeđen da je Aleksandar Vučić čvrst čovek i da iskreno želi da brani Kosovo i Metohiju, te da već do kraja godine treba raspisati sve izbore osim predsedničkih da bi se videlo ko je vera, a ko nevera. Vucic je iskren i zemlji i narodu ima pravo da brani svoju zemlju to i jeste njegova obaveza i da radi radi svoj posao kako i treba da radi kao i svaka zemlja u svojoj zemlji i vucic to pravo ima ! Srbija je suočena s brutalnim pritiscima po pitanju Kosmeta. Kako na njih odgovoriti? Da li bi bilo mudro i racionalno odbiti u startu razgovore o nemačko-francuskom planu?

Ja

30.01.2023 07:26

Svi su se odjednom udružili protiv Vučića - levica, desnica, Šolakovi mediji... - Oni ne brinu za KiM, već samo kako Vučiću da se slomi vrat, da padne vlast i da se oni dočepaju dela vlasti. To im je motivacija. Nema kod ovih takozvanih patriotskih stranaka ni gram patriotizma. Ja sam o tome upozoravao javnost svojevremeno, ali znate, ima tu malo božje pravde. Naprednjaci su njima pomogli da se dočepaju skupštinskih klupa, u predvečerje izbora naprednjaci su hteli da se otarase srpskih radikala iz Narodne skupštine, a njih su forsirali, pomagali, davali im svoje ljude da im budu kontrolori na biračkim mestima, davali im stranačke prostorije tamo gde nisu imali nijednog člana, davali im potpise za prijavu izbornih lista. I ko zna na koji još sve način im pomagali, jer oni su očekivali valjda da će ovi zadržati patriotsku poziciju i da će hteti bar po ovim osnovnim pitanjima da sarađuju sa naprednjacima. Međutim, dan posle izbora sve tri te stranke su otišle na sastanak sa đilasovcima i ostalim prozapadnim partijama da vide mogu li se dočepati vlasti u Beogradu. Dakle, nema tu ideologije, nema tu principa, nema tu iskrenog patriotizma, nema tu iskrenog rusofilstva. Pred izbore 2016. Boško Obradović je javno izjavljivao da on nije rusofil, a sad odjednom to postaje kad misli da mu može doneti

Ja

30.01.2023 07:31

Pred izbore 2016. Boško Obradović je javno izjavljivao da on nije rusofil, a sad odjednom to postaje kad misli da mu može doneti neku korist u javnom mnjenju. Umesto da,brane svoju zemlju i narod oni koriste svoju priliku za sebe ali ne vide da,je ozbiljna situacija da moze doci do sukoba jer se srbiji silom lazi i nepravda cini sto i sami znaju i vide takose nesme raditi jer pogorsavaju sami situaciju svoje zemlje i narodu !!!

Ja

30.01.2023 07:32

Gostujući u Hit tvitu, poručili ste da Vučić nije veverica i da neće dozvoliti da ga prevare zapadni emisari. Na čemu bazirate takav stav? - Ubeđen sam da je on čvrst čovek i da zaista iskreno želi da brani Kosovo i Metohiju, da neće popustiti u pogledu sankcija Rusiji i da neće popustiti u zahtevima da se Republika Srpska utopi u unitarnoj BiH. Zbog toga smo ga mi radikali i podržali na prošlim predsedničkim izborima, ali mislim da stvari ubrzano sazrevaju i da će biti neophodno do kraja godine raspisati izbore na svim nivoima osim predsedničkom, a da se sve stranke onda pred same izbore izjasne ko je za to da se ni po koju cenu ne prihvata nezavisnost Kosova i Metohije i prijem u UN i druge međunarodne organizacije, ko je za to da se ne uvode sankcije Rusiji i ko je za to da se ne dopusti da se RS utopi u unitarnoj BiH. I drugo, smatram da treba odmah raditi na promeni Ustava, tako da se za sledeće predsedničke izbore predsednik bira u Narodnoj skupštini. Znači, Vučić da ovaj svoj mandat izvede do kraja, pet godina, a onda sledeći predsednik da bude izabran u parlamentu. To je demokratskije nego kad imamo neposredne izbore za predsednika. Onda Skupština lakše i smenjuje predsednika, nije toliko zvučna funkcija. Da bude otprilike isto kao što je u Nemačkoj, Italiji...

Ja

30.01.2023 07:36

Srbija je zvanično na putu ka EU. Hoćemo li ikad postati deo Unije? - Ja vam garantujem svojim životom da nikada Srbija neće biti članica Evropske unije. Oni se s nama poigravaju kao da smo mi najveći idioti. Jeste tako! da se poigravaju sa srbijom da bi zeleli nebise poigravali nego bi srbija odavno bila uz eu ne da je i silom opljackaju ! Vaša poruka Srbima na Kosmetu i Srbima u regionu? - Da budu čvrsti, jedinstveni, da budu uporni u odbrani svojih nacionalnih prava, a takva mi je poruka i za sve Srbe u regionu. Da budu jedinstveni, odani svojoj otadžbini Srbiji, odani majci Rusiji i da nepokolebljivo čuvaju srpske nacionalne interese.

Ja

30.01.2023 07:37

Sankcije Rusiji ni po koju cenu Treba li da uvedemo sankcije Rusiji? - Ni po koju cenu ne smemo uvoditi sankcije Rusiji. To bi značilo da sečemo granu na kojoj sedimo. Jeste tako !!!

Ti Si Taj

30.01.2023 07:54

Koji si ti zongler u zivotu sad imas naslednika, nemam nista protiv Aleksandra izgleda 1000 puta stabilnije od tebe al ti si samo jedna proslosta naoruzana ili jezikom il pistoljem. Nekad si kevkao a sad lajes po Vucica a on je tvoj proizvod Svi ste vi isti na kraju Vase Probleme uvaljujete narodu.

Bata

30.01.2023 08:35

Voja treba da ostane u prošlosti, mada ga ona verovatno proganja. Kada shvati da su on i njegova politika davno prošlo vreme biće lakše i njemu i ostalima.