ŠOLAKOVI MEDIJI JEDVA ČEKAJU DA NESTANE STRUJA Ponašaju se po principu što je Srbiji lošije, to je nama bolje
Alo/Promo
ŠOLAKOVI MEDIJI JEDVA ČEKAJU DA NESTANE STRUJA Ponašaju se po principu što je Srbiji lošije, to je nama bolje

Alo

 

 

 

Kakva radost za medije u vlasništvu Dragana Šolaka. Skočio tiraž, dobili nove sponzore i oglašivače, hvale ih čitaoci... Ne, ništa od toga, već se dogodila havarija u „Kolubari“.

Ako mislite da karikiramo - grešite. Tajkunske novine „Danas“ i „Nova“, koje su deo Šolakove imperije, više i ne skrivaju radost kad se nešto loše dogodi u Srbiji. Princip je isti: što gore Srbiji (čitaj Vučiću), to bolje njima. Sve ostalo su nijanse.

ŠOLAKOVI MEDIJI JEDVA ČEKAJU DA NESTANE STRUJA Ponašaju se po principu što je Srbiji lošije, to je nama bolje

Foto: Printscreen

 

 

Prekjuče se, naime, pokrenulo klizište na jednom od najvećih kopova „Kolubare“, a juče su na obe naslovnice („Danas“ i „Nova“) osvanuli tekstovi u kojima se havarija (očekivano) preuveličava, a prizivaju se i nove nevolje. Deluje da bi Šolakovi novinari i urednici bili najsrećniji kad bi klizište progutalo pola Srbije.

„Danas“ tako, sa velikom dozom zluradosti, piše da je ovo „sedmi kvar u okviru sistema EPS u poslednjih 13 meseci“, te da „havarija na bageru dodatno smanjuje proizvodnju uglja“. „Nova“, pak, kao udarnu vest preko cele prve strane prenosi: „Preti pucanje korita reke i plavljenje kopa“.

Ko sve ovo pročita, pomisliće da Srbiji preti neka nezapamćena energetska katastrofa. Istine radi, od svega je jedino tačno da se pokrenulo klizište i da je zemlja nasuta preko dve moćne mašine „glodar 7“ i „bandvagen“, zbog čega je proizvodnja dva dana smanjena po 10 odsto. Ni izdaleka takav problem kakvim Šolakovi mediji pokušavaju da ga predstave, s obzirom na to da, kako je saopšteno, EPS ima čak 1,48 miliona tona uglja na deponiji.

Nije ovo, naravno, prvi put da se portali i novine u vlasništvu tajkuna naslađuju kad se nešto desi, iako se slične stvari, pa i mnogo gore, dešavaju u mnogim zemljama. U borbi protiv vlasti njima su dobrodošle i poplave, iskakanja vagona, obrušavanja zidova... Daj šta daš, samo da može da se piše protiv Vučića?!

 

 

Sabotaže i hapšenja

 

Što se tiče incidenata i havarija u sistemu EPS, Alo! i drugi mediji u nekoliko navrata su pisali da je tu bilo mnogo sumnjivih okolnosti. Zbog toga su se njihovim uzrocima bavili i bezbednosne službe i tužilaštvo, a bilo je i nekoliko hapšenja nakon teškog incidenta u TENT-u.

 

Tajkun u velikom problemu

Jedna od tri najveće rejting agencije na svetu „Mudis“ smanjila je kreditni rejting kompaniji „Adria Midco“, koja je osnivač kompanije „United media“. Naime, „Mudis“ je promenio sa stabilnih na negativne izglede, a kako kaže potpredsednik agencije Agustin Alberti, kompanija ima slabu likvidnost u poslednjih 12 meseci, i moraće da se pozabavi predstojećim dospećem duga 2024. i 2025. U izveštaju se dodaje da je, zbog visoke potrošnje, zatim kupovine mobilnih i fiksnih mreža i drugih koristi kao što su transakcije povezanih lica, uključujući zajam osnivaču, kompanija ugrožena u smislu slabe likvidnosti. Agencija takođe izražava sumnju u najavljene prodaje imovine i tvrdi da ako se te transakcije ne obave na vreme, da može dođi do još slabije likvidnosti kompanije.

 

 

EPS: Proizvodnja uglja stabilna

 

"Glodar 7" nema oštećenja, proizvodnja uglja stabilnaRotorni bager „glodar 7“ i bandvagen, koji uz bager radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu Polja „E“, a koji su bili u zoni klizišta, u potpunosti su očišćeni i oslobođeni od zemlje koja ih je tokom aktivacije klizišta delimično zatrpala, saopštio je juče EPS. Pregledom je konstatovano da nema oštećenja na bageru. Proizvodnja uglja na Polju „E“ i drugim kopovima Rudarskog basena „Kolubara“ je stabilna i sistem „Elektroprivrede Srbije“ funkcioniše u skladu sa proizvodnim planovima.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading