BIVŠI DOS ŽELI NEZAVISNOST KOSOVA Ivanović: Spremni su da sve izdaju!
Foto: Privatna arhiva/Konzervativni pokret Naši

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag, a trag koji je ostao iza vođa 5. oktobra 2000. je trag krvi, izdaje i prodaje srpskih nacionalnih interesa zbog kojih srpski narod i dan danas snosi posledice.

- Danas kada se srpska država i narod ponovo nalaze pred velikim iskušenjima i kada je više od bilo čega potrebno nacionalno jedinstvo i konsenzus oko očuvanja Кosova i Metohije, lideri bivšeg DOS-a šalju identične poruke da ne žele da učestvuju u bilo kakvim dogovorima, a sve se nadajući da će ih „kosovska tema“ dovesti na vlast, ili po srpski rečeno – zapad.

Političko lešinarenje Zorana Lutovca, Vuka Jeremića, Zdravka Ponoša, Borisa Tadića i čitave petooktobarske kamarile se proteže u sledećem pravcu.

PRODALI BI SRBIJU DA NAUDE VUČIĆU Udružili se i levičari i desničari s ciljem da otežaju poziciju države u borbi za Kosovo i Metohiju

Njihova nada je usmerena na to da će ih zapad dovesti na vlast kako bi oni rešili pitanje Кosova, i za to su spremni ne samo da izdaju Кosovo već i Vojvodinu, Šumadiju i šta god im zatraže. Uostalom, to su i radili za vreme svoje vladavine. Direktno su odgovorni za puštanje albanskih terorista na slobodu, lično je Vojislav Кoštunica potpisao dekret o pomilovanju Albina Кurtija,  uništenje srpske vojske i topljenje tenkova u Železari u vreme ministrovanja Dragana Šutanovca, ukidanje služenja obaveznog vojnog roka…

Podsećam, da situacija u kojoj se sada nalazimo je direktan produkt politike Vuka Jeremića  koji je 2008. godine kada su privremene prištinske samoupravne službe jednostrano proglasile nezavisnost Кosova i Metohije hitno zatražio mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti kosovske nezavisnosti.

Međunarodni sud pravde u Hagu je u savetodavnom mišljenju rekao da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Кosova 2008. godine nije prekršeno međunarodno pravo.

Podsećam i na ovo, da kada je zatražio mišljenje Međunarodnog suda pravde Vuk Jeremić izjavio sledeće:

„Optimisti smo. Verujemo u snagu naših pravnih argumenata i bilo bi teško nametnuti tom sudu političke ocene“, izjavio je Jeremić agenciji Frans pres u to vreme i obmanuo javnost jer je mišljenje suda bilo apsolutno nepovoljno po Srbiju.

Boris Tadić koji se danas busa u prsa i daje izjave oko trenutne situacije oko КiM u to vreme je bio predsednik Srbije i on je uz Vuka Jeremića direktno učestvovao u ovoj akciji koja je bila uvod u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

TADIĆ DOZVOLIO NEZAVISNOST KOSOVA, A SADA NAPADA VUČIĆA Dotrajali političar dozvolio pogrom Srba, a sada bi da deli lekcije! (VIDEO)

Borba za Кosovo i Metohiju je izazov naše generacije koji zahteva mukotrpnu borbu, hrabrost i strpljenje, ali pre svega mudrost da nam se kao spasioci ne nameću ljudi koji su 5. oktobra 2000, dovedeni na vlast od strane stranih agentura i iza kojih je ostala samo pustoš.

O Кosovu i Metohiji odlučuju njeni građani, a ne strane ambasade i istrošeni  dosovski politikanti koji nemaju šta više da traže u političkom životu Srbije - zaključio je Ivanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading