STEFAN KRKOBABIĆ Da duh Starog grada ostane večno mlad!
Foto: Printscreen/Foto: Univerzum HD Media

On je dodao da će im mladi aktivisti PUPS-a uvek biti pri ruci. Da duh Starog grada ostane večno mlad! - poručio je Кrkobabić na izbornoj skupštini opštinskog odbora Stari grad u prepunoj sali Кolarčeve zadružbine.

Za predsednika Opštinskog odbora Stari grad izabran je Milan Čukić, a za potpredsednika Marko Barišić.

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora Stari grad poručio je da će aktivisti PUPS-a biti izuzetno posvećeni i priticati u pomoć najstarijima kad god to bude neophodno „Tu smo da im pomognemo u snabdevanju hranom, lekovima, kada vremenske prilike to budu zahtevale, da popričamo sa njima, ali i da se pobrinemo da liftovi rade, krovovi ne prokišnjavaju, električne instalacije i fasade budu dovedene u ispravno stanje“, rekao je Čukić.

STEFAN KRKOBABIĆ Da duh Starog grada ostane večno mlad!

Foto: Univerzum HD Media

 

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Кrkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

STEFAN KRKOBABIĆ Da duh Starog grada ostane večno mlad!

Foto: Univerzum HD Media

 

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, članovi Nadzornog odbora i disciplinske komisije, kao i sekretar.

Skupu su prisustvovali predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović, potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda Vladan Đukić,  predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, potpredsednici IO Profir Rančić i Dragan Stanojević, kao i članovi IO Dragan Tešić, Mira Jovanović, Snežana Petrović i Slobodan Rebić.

PATRIOTE SAKRILE JANU! Flaša odala Milicu, Miloša i Boška!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading