SVE DOKUMENTE SU DALI HAGU Šešelj o špijunskoj aferi - Momčilu Perišiću je sve napakovano, a nalog je stigao spolja
Foto: Dejan Briza

- Izgleda da je Zoran Đinđić spolja dobio nalog da se otarasi obojice generala u prvoj dosmanlijskoj vladi, pa su napakovali s*ksualnu aferu Vuku Obradoviću, a špijunsku aferu Momčilu Perišiću. Momčilo Perišić nije bio u mogućnosti nikakvu vojnu tajnu da oda. Kompletno dosmanlijsko rukovodstvo je bilo špijunsko i sve je bilo na izvolte tada u Srbiji i Saveznoj Republici Jugoslaviji. Sve poverljive dokumente i vojske i policije i UDBE su dali Hagu. Ja sam dobio to od Haškog tužilaštva, a svoj dosije sam dobio od Koštuničine vlade - kazao je Šešelj.

Lider radikala kaže da se Momčilo Perišić sve vreme haške robije vrlo časno držao.

- On ne bi ni dan bio u haškom zatvoru da je pristao da svedoči protiv Slobodana Miloševića. Kad je odbio da svedoči, onda su odlučili da i njemu sude - rekao je predsednik SRS.

Podsećamo, postupak za "špijunsku aferu" pokrenulo je nekadašnje vojno pravosuđe u martu 2002. godine, ali se Perišić tada pozvao na poslanički imunitet. Ponovo je aktiviran 2004, ali je već naredne godine prekinut zbog Perišicevog odlaska u Haški tribunal. Postupak za špijunažu je ponovo aktiviran 2014. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading