VUČEVIĆ Izuzetno cenimo što Rumunija, i pored pritisaka, zadržava svoj stav
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Vučević je naglasio da Srbija izuzetno ceni to što je Rumunija, i pored ogromnih pritisaka, zadržala konzistentan stav o poštovanju teritorijanog integriteta naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je zahvalio rukovodstvu Rumunije na snažnoj podršci Srbiji u dostizanju punopravnog članstva u EU.

Vučević je istakao je da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Vlade Srbije i naglasio da se sa Rumunijom ostvaruje veoma sadržajna saradnja kroz regionalne forume i inicijative, naročito u okviru Procesa saradnje ministara odbrane u Jugoistočnoj Evropi.

Ministar odbrane naglasio je da je usaglašen i potpisan Plan bilateralne vojne saradnje sa Rumunijom za 2023. godinu, što će dodatno doprineti daljem jačanju saradnje na pomenutom polju.

VUČEVIĆ Izuzetno cenimo što Rumunija, i pored pritisaka, zadržava svoj stav

Foto: Tanjug

 

Ambasadorka Davidoju uputila je čestitke ministru Vučeviću povodom postavljenja na dužnost ministra odbrane i naglasila da Rumunija preuzima predsedavanje u okviru Procesa saradnje ministara odbrane u Jugoistočnoj Evropi, od avgusta ove godine, kao i da očekuje podršku naše zemlje, kroz aktivno učešće u realizaciji važnih projekata.

Ona je istakla da rumunska strana učestvuje u operacijama KFOR i ALTHEA, čime nastavlja da pruža podršku i vidljiv doprinos u regionu.

Ambasadorka Rumunije je izrazila očekivanje da će se saradnja u oblasti odbrane dodatno unaprediti u narednom periodu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading