POSLANIK ALEKSANDAR MARKOVIĆ ZA ALO!: Srbija je nedvosmisleno najjača vojna sila u ovom delu Evrope
Foto: Alo/Aleksandar Marković - Foto: D. Briza

- Treba podsetiti da Srbija iz godine u godinu napreduje na ovoj listi i sada zauzima 58. mesto od 145 država koje su u kategoriji. Već treću godinu zaredom Srbija je nedvosmisleno najjača vojna sila u ovom delu Evrope sa tendencijom daljeg jačanja - istakao je on, i dodao da su brojni razlozi za ovakav uspeh Srbije.

- Ali najvažnije je istaći konstantna ulaganja u savremeno naoružanje, opremu i u modernizaciju čitavog odbrambenog sektora. Posebno treba istaći ulogu odbrambene industrije Srbije koja iz godine u godinu razvija sve bolje i savremenije složene borbene sisteme koji se uvode u sastav Vojske Srbije, poput haubice „Nora B-52“, transportera „Lazar“, višenamenskog oklopnog vozila „Miloš“ itd...  Kao i nabavku PVO raketnog sistema FK3 i sistema „Pasars“ - navodi Marković i ističe:

- Ako uzmemo u obzir da su od januara ove godine plate pripadnika Vojske Srbije povećane za 25 odsto i da će se taj trend nastaviti, onda se jasno vidi razlika između današnje Srbije koju vodi Aleksandar Vučić i one nekadašnje Srbije koju su vodili ljudi koji su sistematski uništavali našu vojsku i urušavali odbrambenu moć Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading