DODIK SE OBRATIO PRED DAN DRŽAVNOSTI RS Događaju prisustvovali visoki zvaničnici iz Srbije
Foto: AP

"Kada sam 1992. godine dizao ruku na odlukama prve Skupštine Republike Srpske, ni sanjao nisam da ću 31. godinu kasnije ovde govoriti. Dan kada smo sa ponosom doneli tešku i neizvesnu odluku o formiranju Republike Srpske, jer drugog izbora nismo imali. Bili smo jedinstveni bez obzira na političke partije, ideologije", poručio je Dodik, prenosi RTRS.

On je dodao da je ponosan na generaciju političara koja je stvorila Republiku Srpsku. ''Prihvatili su ulogu velikomučenika, i danas neki od njih su u svetskim kazamatima. Oni su u programu objedinili srpski narod, a ujedno i pobegli od stradalničkog, jer Republika Srpska je pobeda'', naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da Srbi nikada nisu prestali da se bore za slobodu. ''Da su Srbi htjeli BiH te 1992. Srba bi ovdje bilo tek u malim postocima kao što ih danas ima u FBiH'', rekao je Dodik. Snaga Republike Srpske i Srbije je, kako je istakao, u volji naroda.

''Svet se promenio i ništa više nije isto. Ponosni smo na našu istoriju, i voleo bih da nas je više među živima. Јasenovac je živa rana našeg naroda'', rekao je Dodik. Akademiji su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Vladimit Orlić, srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, predsednik Narodne skuštine Nenad Stevandić, episkop banjalučki Jefrem i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Takođe, tu su bili i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, kao i članovi Vlade Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading