NOVOGODIŠNJA TRADICIJA U SUBOTICI Bakić i Pastor priredili doček za medije u Gradskoj kući
Foto: Privatna arhiva/Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao da je iza nas godina velikih izazova, mnogih iskušenja i teških odluka, ali i godina u kojoj smo, kako je rekao, pokazali odlučnost i odgovornost u nameri da obezbedimo kvalitetniji život svih generacija naših sugrađana.

NOVOGODIŠNJA TRADICIJA U SUBOTICI Bakić i Pastor priredili doček za medije u Gradskoj kući

Foto: Grad Subotica

 

 

„Okolnosti pod kojima smo radili i postizali dobre rezultate su poznati: pandemija kovida 19, ukrajinska kriza, energetska kriza, veliki poremećaj na tržištu cena. Ali, bez obzira na sve, lično sam prezadovoljan ostvarenim i postignutim  rezultatima. Ono što je nama već drugu godinu za ponos jeste finansijska stabilnost grada Subotice i to takva kakvu ovaj grad zaslužuje. U mnogim situacijama naglašavam, a želja mi je da me svi pratite u tome, da moramo uvek da istaknemo značaj našega grada, a on je veliki. Subotica je geostrateški izuzetno značajna za Republiku Srbiju. Mi smo kapija Evrope, prag  Balkana. I na kapiji, i na pragu, uvek su stajali najbolji”, naglasio je Stevan Bakić.

NOVOGODIŠNJA TRADICIJA U SUBOTICI Bakić i Pastor priredili doček za medije u Gradskoj kući

Foto: Grad Subotica

 

 

Uz napomenu koliko je ponosan na Suboticu, koju smatra jednim od najboljih gradova, gradonačelnik Bakić je istakao da je ponosan i na svoje sugrađane, i na ovu lokalnu samoupravu.

„Našu finansijsku stabilnost su pohvalili svi relevantni organi u državi Srbiji, pohvale ček dobijamo i iz diplomatskih krugova. Imali smo ove godine veliki broj poseta ambasadora u našoj Republici Srbiji, i većina njih konstatuje da je grad Subotica mnogo napredovao, da je postigao dobre rezultate, a ono što je najbitnije je da imamo finansijsku stabilnost koja je jedan od glavnih uslova za direktne investicije u našem gradu”, objasnio je Bakić.

On je izrazio veliku zahvalnost svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi i podvukao da je svaki pojedinac dao svoj maksimum i doprineo da grad Subotica ima ovakve rezultate.

„Posebno se zahvaljujem vama medijima na objektivnom i korektnom izveštavanju i  lično nemam nijednu primedbu na vaš rad. Želja mi je da se  ovakva saradnja nastavi i u 2023. godini. Trudili smo se da  budemo otvoreni prema vama, da ne krijemo ništa od vas, da ne guramo ništa ispod tepiha. Nadam se da smo u tome uspeli”, istakao je Bakić.

NOVOGODIŠNJA TRADICIJA U SUBOTICI Bakić i Pastor priredili doček za medije u Gradskoj kući

Foto: Grad Subotica

 

 

Gradonačelnik Bakić je kazao da sve ono što želi svojoj porodici i sebi u novoj 2023. godini, želi i prisutnim predstavnicima medija i njihovim najmilijima.

„Vama i vašim porodicama u Novoj godini želim mnogo zdravlja, sreće i najviše mira. Sve što smo planirali, radili, sve što smo stvorili, omogućila nam je politika mira i stabilnosti našeg predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost predsedniku Vučiću na podršci koju daje našem gradu. Izražavam zahvalnost i Vladi Republike Srbije, i Pokrajinskoj vladi koji su nam dali ogromnu podršku i finansijsku pomoć koju ne pamti grad Subotica”, zaključio je Stevan Bakić.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor je, u ime odbornika subotičkog lokalnog parlamenta i svoje lično ime, izrazio zahvalnost medijima na korektnom izveštavanju sa svih događaja vezanih za 15 sednica Skupštine grada, koliko ih je ukupno održano tokom ove godine na izmaku.

NOVOGODIŠNJA TRADICIJA U SUBOTICI Bakić i Pastor priredili doček za medije u Gradskoj kući

Foto: Grad Subotica

 

 

„Želim da se zahvalim i svim kolegama u Gradskoj upravi. Pre nepunih godinu dana nismo mogli ni da slutimo da će izbiti sukob na teritoriji Ukrajine i kakve će sve to posledice povući u ekonomskom smislu, ali uprkos svim tim poteškoćama uspeli smo da realizujemo neke vrlo bitne projekte. Pored toga, počeli smo da se bavimo i nekim temama od kojih su svi bežali u proteklih 30, 40, 50 godina i ja sam  siguran da će sve to dovesti do rezultata. Radimo, i radili smo, i na povraćaju stare slave Palića, i na očuvanju gradskog jezgra Subotice, kao i na razvijanju i ostvarivanju razvojnih zamisli svih naših mesnih zajednica. Mislim da je najbitnije ono o čemu je i gradonačelnik govorio, a to je da je stabilnost bila sve vreme prisutna, i u radu gradske uprave, i u samoj Subotici. Nadam se da ćemo uspešno sarađivati i tokom sledeće godine. Na kraju bih, i vama, i vašim najmilijima, poželeo srećnu i uspešnu 2023. godinu“, istakao je dr Balint Pastor.

Današnjem, tradicionalnom novogodišnjem prijemu koji su za medije priredili gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor prisustvovao je veliki broj predstavnika medijskih kuća, po ocenama upućenijih najveći u posednjih više od deset godina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading