PREMIJERKA BRNABIĆ: Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe (VIDEO)
Foto: Tanjug

- Ja ću sada lično da razgovaram sa svima, zamolićemo i partnere iz EU da podele sa nama iskustva. Već 16. januara imaću veliki sastanak sa organizacijama civilnog društva - rekla je premijerka, govoreći o povlačenju zakona o policiji.

- Da hoću da razjasnim svaku nedoumicu, apsolutno hoću, da izbegnem bilo kakvu potencijalnu politizaciju. Sa organizacijama civilnog društva verujem da ćemo uspeti da nađemo koncenzus - navodi premijerka.

O Pio fondu

- Što se tiče Pio fonda, punjenje Pio fonda je od doprinosa. U tom smislu, Pio fond danas u odnosu na nekada je ozbiljna institucija. Što se tiče toga da se imovina prodaje ispod tržišne vrednosti... Ne znam kako bi bilo ko mogao da prodaje nešto a da nije u skladu sa zakonom - ističe premijerka.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe (VIDEO)

null

 

- To što radimo je u skladu sa zakonom, ali se vama ne sviđa zakon. Možete da pokrenete inicijativu da se pokrene zakon - dodaje ona.

Na pitanje novinara "Ko su srpske oružane snage na KiM?", koje su pomenute u emisiji na TV Pink.

- Morate da pitate ljude koji su spominjali srpske oružane snage. Neću o tome da pričam sa vama. Ja o tome nisam pričala - odgovorila je Brnabić.

- Podignut je puni stepen borbene gotovosti, spemni smo da ukoliko neko napadne Srbe na KiM da reagujemo - navela je premijerka.

O akcidentu u Pirotu

- Bili su resorni ministri, u kontaktu sa njima na svakih sat vremena - rekla je premijerka, odgovarajući na pitanje zašto nije bila u Pirotu, nakon akcidenta, kada se prevrnula cisterna sa amonijakom.

Osvrnula se i koja su tri glavna izazova u 2023. godini.

-  Ekonomska situacija u Evropi će biti još teža. Naša ekonomija je direktno vezana za ekonomiju država članica EU, naročito Nemačke. Zatim, energetika. Sigurno je da će sledeća zima biti još teža od ove zime. Mi se već spremamo i imaćemo još jednu termoelektranu. Spremamo se i za dodatne kapacitete iz obnovljivih izvora energije. Treći izazov je stabilnost na ovim prostorima. Nadam se da će se naći način da Priština počne da poštuje sve međunarodne sporazume i osnovna ljudska prava Srba na Kosovu - rekla je Brnabić.

Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe, istakla je, ali je nedopustivo pretiti nasilnim uklanjanjem barikada.

- Na njima su deca i stariji ljudi - podsetila je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading