SINIŠA MALI: Firme koje Nikezić predlaže da se oporezuju, spasile su na hiljade radnih mesta
Tanjug

U objavi na svom Fejsbuk nalogu, ministar finansija je istakao da je zastrašujuće to što umesto odgovornih ekonomskih poteza, opozicija, putem Đilasovog megafona Dušana Nikezića, nudi neprimenljive metode, koje zemlju vraćaju nazad sa puta napretka u ambis neizvesnosti kakav je postojao u njihovo vreme.

''Nisam protiv razumne politike i predloga, ali jesam protiv onih koje će da unesu neizvesnost, nesigurnost i otežaju privlačenje stranih ulaganja u Srbiju. Pokazali smo da, za razliku od vas, mi vodimo odgovornu ekonomsku politiku. Zato i nećemo da izazovemo bilo kakve šokove i negativne reakcije sa iznenadnim i neočekivanim odlukama. Podsetiću vas da se i druge zemlje nisu usrećile sa uvođenjem ekstraprofita'', naglasio je ministar Mali.

Osim toga, dodao je da lansiranje poreske politike je maratonska disciplina, a ne posao koji se obavlja za jedan dan, pisanjem saopštenja iz fotelje.
Firme koje gospodin Nikezić predlaže da se oporezuju, spasile su na hiljade radnih mesta. Treba znati da profit koji te firme zarađuju osim što ide na zarade zaposlenih, odlazi i na ulaganja.

''Da ponovno podučim gospodina Nikezića, reč je o intenzivnim granama industrije koje treba neprestano da reinvestiraju zarađen novac, naročito u uslovima eksterne neizvesnosti, krize i neophodnosti da se obezbedi konkurentnost.

Nikezić je licemeran kada govori o predlogu da se oporezuju energetske kompanije jer su upravo on i njegova ekipa bili ti koji su prodali NIS za 400 miliona evra. Tada im je ta dobijena suma odgovarala i bili su zadovoljni.
NIS, kao i Ziđin, plaćaju poreze i doprinose za hiljade radnika, uplaćuju određene iznose u budžet po osnovu drugih poreskih i neporeskih oblika.

Još jednom da ponovim za one neupućene i koji su svojim znanjem svojevremeno zemlju doveli do bankrota, da je Srbija ekonomski stabilna i privlačna stranim investitorima, da imamo dovoljno novca u budžetu, a da kada bude u situaciji da skuplja neophodan harač od onih koji su uložili u našu zemlju i zaposlili naše ljude - prvi će biti obavešten Dušan Nikezić'', zaključio je Siniša Mali.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading