SINERGIJA PUPS-A I UDRUŽENjA PENZIONERA BEOGRADA Mi penzioneri smo uvek za državu i uz državu!
Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

- Udruženje penzionera Beograda sa 17 opštinskih organizacija, u ime 385.000 beogradskih penzionera, od kojih su 120.000 i zvanično članovi naše organizacije, na vreme je prepoznalo vrednosne stavove za koje se zalaže PUPS – solidarnost i pravda - da penzioneri žive bolje! Ta partija dosledno istrajava u realizaciji svojih stavova. Jedan od njih je izuzetno bitan za sve nas: penzije prate plate. Zato, Udruženje penzionera Beograda u potpunosti podržava programska načela i aktivnosti PUPS – solidarnost i pravda.

Međusobno uvažavanje krunisali  smo početkom ove godine kada smo sa PUPS-om - Solidarnost i pravda i Pokretom trećeg doba Beograda potpisali Memorandum o saradnji. Trudimo se da očuvamo tri državna stuba kada je reč o penzionerima: besplatno banjsko lečenje, dodela paketa solidarnosti i sportsko-rekreativne i kulturne manifestacije. Mi penzioneri smo uvek za državu i uz državu! A PUPS - Solidarnost i pravda je uvek uz nas! – istakla je Ružica Belanović, predsednik Gradske organizacije penzionera Beograda, potpredsednca PUPS – Solidarnost i pravda i član Gradskog veća Beograda zadužen za oblast penzionog osiguranja.

SINERGIJA PUPS-A I UDRUŽENjA PENZIONERA BEOGRADA Mi penzioneri smo uvek za državu i uz državu!

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

Vladan Đukić, potpredsednik PUPS – Solidarnost i pravda podsetio je na model socijalne politike koji je u ime te partije lansirao Milan Krkobabić, dok je obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda. A to su: besplatan gradski prevoz za sve starije od 65 godina, jednokratne finansijske pomoći za sve penzionere sa malim penzijama, izgradnja domova za osobe s posebnim potrebama, domova za stare, veći broj gerontodomaćica i još dosta toga.

Potpredsednik partije Risto Kostov posebno se osvrnuo na predlog predsednika PUPS – Solidarnost i pravda Milana Krkobabića da se uvedu socijalne garantovane penzije od najmanje 100 evra za sve starije od 65 godina koji nisu i neće ostvariti pravo na penziju i koji nemaju imovinu i bilo kakvih primanja.

Za predsednika opštinske organizacije PUPS – Solidarnost i pravda Savski venac jednoglasno je izabrana Olga Stoiljković Trifunović, a za potpredsednika Mirjana Stojanović.

SINERGIJA PUPS-A I UDRUŽENjA PENZIONERA BEOGRADA Mi penzioneri smo uvek za državu i uz državu!

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

- Okosnica našeg rada su udruženja penzionera, osobe s invaliditetom, boračke organizacije . Oni daju viši kvalitet u svim našim mesnim odborima: Zapadni Vračar, Dedinje, Narodni heroj Stevan Filipović, Zeleni venac – Gavrilo Princip i Senjak – Topčidersko brdo. Dodatnu energiju nam daje plodna saradnja, međusobno uvažavanje i spremnost na zajedničko delovanje koalicionog partnera, posebno predsednika Gradske opštine Savski venac Miloša Vidovića – istakla je Olga Stoiljković Trifunović.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i Strahinja Kukić, predsednik Skupštine opštine Savski venac, član veća te opštine,  Zoran Kocić, potpredsednik Izvršnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Profir Rančić, i Mira Jovanović, član IO.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading