TEROR Porodica Dejana Pantića očajna, sin za Alo! kaže da je uhapšen na pravdi Boga: Brinem za oca, znam da je loše
Alo

Brinem za oca, znam da se loše oseća. On je nevin, postoje dokazi i svedoci. Cela Mitrovica ga poznaje i svi znaju da je dobar čovek. Država i narod su uz nas.

Ovako za Alo! govori Predrag, sin uhapšenog bivšeg policajca iz Severne Mitrovice Dejana Pantića. Dejana je policija uhapsila na prelazu Jarinje pod sumnjom da je učestvovao u navodnim terorističkim radnjama ispred prostorija Opštinske izborne komisije u tom gradu. Lisice su mu stavljene kada je iz Raške prelazio na KiM.

- Prešao je preko prelaza kada je išao u Rašku, a to potvrđuje da ništa nije uradio jer da jeste, ne bi se vraćao kući. Sve vreme verujem da će pustiti mog oca. Krše mu osnovna ljudska prava. On nije politički aktivan, mi smo radnička porodica. Ovo hapšenje je kap koja je prelila čašu - kaže Predrag, naglašavajući da njegovi sugrađani još ne mogu da veruju da je Dejan uhapšen.

TEROR Porodica Dejana Pantića očajna, sin za Alo! kaže da je uhapšen na pravdi Boga: Brinem za oca, znam da je loše

Alo

 

 

- Možda sada teraju inat i dokazuju svoju moć. Nadamo se da će imati pravično suđenje. On nije bio u blizini te zgrade u kojoj se dogodio incident, čak ni pre toga. Tada je bio u gradu. Ima dokaze za to. Zna se trasa njegovog kretanja. Sve je dokazivo. Mnogo ljudi ga je videlo na ulici, svi oni mogu da svedoče. Ceo grad je pod video-nadzorom i sve se može dokazati - poručio je on.

Dejan je pre nekoliko meseci operisao srce, a nakon hapšenja je danima bio bez lekova. Njegova porodica molila je Prištinu da im dozvoli da mu dostave terapiju. To se dogodilo tek juče nakon snažnog pritiska koji su porodica Pantić, srpski narod na Kosovu i Metohiji, država Srbija, Kancelarija za KiM i celokupna srpska javnost izvršili na vlasti u Prištini.

Dejanova supruga Suzana prisetila se svih detalja s prelaza Jarinje. Dobro pamti sliku muža sa lisicama na rukama.

Alo!

 
TEROR Porodica Dejana Pantića očajna, sin za Alo! kaže da je uhapšen na pravdi Boga: Brinem za oca, znam da je loše

Alo!

 

 

- Kosovski policajac je tražio naša dokumenta i Dejana je pitao šta ima u gepeku. Rekao mu je da izađe i Dejan je to uradio. Prišla su tri policajca i rekli mu da krene za njima u policijski hangar. Uveli su ga unutra, a nama je jedan policajac rekao da je Dejan na informativnom razgovoru. Uzeo mu je telefon i otišao - priča Suzana, i dodaje da joj policajci nisu rekli šta se dešava i zašto su odveli Dejana. Policajci su, kaže, detaljno pretresli vozilo, kao i kese i torbe.

- Sve su pregledali, istresli su stvari iz torbi i kesa. Kazali su mi da pozovem nekoga da me preuzme jer Dejan ostaje s njima. Izveli su ga vezanog, strpali ga u džip i negde ga odveli - plačući govori Suzana, i dodaje da porodica danima nije znala gde se Dejan nalazi.

- Advokat ga je video putem video-linka. Dejan sedi na jednoj stolici i tu spava. Mi smo poštena porodica, iškolovali smo troje dece od svog rada. Dejan je iz radničke porodice, rođen je ovde - kazala je ona.

Kurti hoće dodatno da uznemiri Srbe:

Todosijeviću juče uručena presuda

Ivanu Todosijeviću juče je stigla pisana i prevedena presuda kojom je u oktobru ove godine osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju, a sve zato što je čitavom svetu rekao istinu o Račku. Presuda iz oktobra je doneta u ponovljenom procesu protiv Todosijevića i njegov advokat će već u četvrtak podneti žalbu Apelacionom sudu. Očigledno je da je uručivanje presude Todosijeviću sračunato i tempirano baš u ovom trenutku s namerom Prištine da dodatno zaplaši Srbe na KiM i izazove nove tenzije i potencijalnu krizu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading