POŠTENO! Apelacioni sud usvojio žalbu Telekoma: Nema bežanja od pravde za Šolaka i družinu!
Alo/Promo

Još jedna brutalna laž, koju su građanima Srbije i celokupnoj javnosti pokušali da podmetnu Dragan Šolak i Junajted grupa, crno na belo je raskrinkana! 

Privredni apelacioni sud u odluci nigde nije rekao da je kampanja N1 i Nove protiv Telekoma pitanje medijskih sloboda, što je Junajted grupa sve vreme tvrdila u pokušaju da prevari građane i javnost.

Da li je belosvetskog tajkuna Šolaka, njegove službenike i medijske poslušnike bilo bar malo sramota kada su videli presudu Privrednog apelacionog suda po žalbi kompanije Telekom Srbija - čisto sumnjamo. Jer da uopšte imaju obraza i osećaja za stid, ne bi protiv Telekoma, najuspešnije kompanije u svojoj branši u našem delu Evrope, uopšte vodili prljavu kampanju, koja je povod za ceo spor. 

- “Pobeda četiri kompanije Junajted grupe! Telekom izgubio spor od 80 miliona evra!”, ovo je bio naslov u Šolakovim medijima N1 i Nova S iz maja ove godine, povodom prvostepene presude Privrednog suda u Beogradu po tužbi Telekoma Srbija zbog nelojalne konkurencije. 

Lažni “nezavisni mediji”, a u stvari medijski poslušnici i službenici, tvrdili su da je presudom Telekom izgubio, da je dokazano da Junajted grupa nije kršila zakon, da je sprečeno nekakvo “gušenje slobode medija”.

Privredni apelacioni sud, dakle nadležni drugostepeni organ, doneo je presudu kojom su ovakve masne laži kompanije iz Luksemburga raskrinkane. 

Na tapetu i SBB 

Privredni apelacioni sud u presudi nije isključio mogućnost da SBB može biti odgovoran za prljavu kampanju protiv Telekoma Srbija time što je kanale N1 i Nova S stavljao na prva mesta u TV rasporedu na svojoj platformi i time vrlo svesno doprineo boljoj vidljivosti medijskih napada na Telekom. Ovom temom će prvostepeni sud morati podrobnije da se bavi u ponovljenom postupku. Sud će takođe morati da razmatra i da li je SBB povredio Zakon o elektronskim medijima time što favorizuje N1 i Nova S u pogledu pozicije kanala, o čemu je REM bio pokrenuo postupak. 

 

Naime, ovaj sud je usvojio žalbu Telekoma, “oborio” odluku prvostepenog suda i vratio postupak na ponovno odlučivanje! 

Telekom Srbija je ranije tužio firme u vlasništvu Junajted grupe - SBB, Adria News i United Media Digital - zbog najbrutalnije zloupotrebe medija u njihovom vlasništvu i s njima povezanih, a to su televizije i portali N1 i Nova S, u nepoštenoj tržišnoj borbi. 

Prvostepeni Privredni sud je u prvi mah odbacio i odbio tužbu, na šta je Telekom podneo žalbu, koju je ovih dana usvojio drugostepeni Privredni apelacioni sud. 

Džaba je Telekom Srbija još u maju ove godine, reagujući na tvrdnje Junajted grupe o “pobedi”, upozoravao da još ništa nije gotovo i da tek predstoji borba do pravosnažne presude. 

Trubili su na sav glas “nezavisni” N1 i Nova da je dokazano da ništa nisu krivi, “ni luk jeli ni luk mirisali”, da hiljade i hiljade negativnih priloga o Telekomu Srbija, koje bukvalno svakog dana objavljuju, nemaju veze sa interesima njihovog gazde Šolaka i prevarantske Junajted grupe.

Privredni apelacioni sud ne samo da je vratio postupak na ponovno odlučivanje, već u svojoj odluci nigde nije rekao da je kampanja N1 i Nove protiv Telekoma pitanje medijskih sloboda, što su Junajted grupa i njeni lažni nezavisni mediji tvrdili, u još jednom neuspešnom pokušaju da prevare građane i srpsku javnost. 

Borba za pravdu 

“Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu Junajted grupe zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom. S tim u vezi, Telekom Srbija će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu“, saopštila je svojevremeno ova kompanija. 

 

Uz sve ovo, drugostepeni sud je prihvatio argument iz žalbe Telekoma Srbija da Adria News i United Media Digital mogu biti tržni konkurent Telekomu, iako im se osnovna delatnost razlikuje, a da nije isključeno da SBB, iako je operater, može biti odgovoran za prljavu medijsku kampanju N1 i Nove. 

Šta će biti u budućnosti, ko je u pravu i ko je kriv, odlučivaće oni kojima je to posao - pravosudni sistem Republike Srbije i nadležne institucije. 

U međuvremenu, Šolak i ekipa odgovorna za pljuvanje po Telekomu mogli bi, pre nego što krenu sa novim neistinama i podmetanjima, da se podsete starih mudrosti “ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme” i “ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji”! 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading